Κυριακή 24.10.2021 | Εορτάζουν: Σεβαστιανή, Σεβαστίνα, Σεβαστιάνα, Σεβαστή, Σέβη, Σεβούλα, Σεβαστούλα

Τσακαλώτος: Πιστεύουμε ότι θα επικρατήσει η λογική για τις συντάξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19.09.2018 | 4:39 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Πιστεύουμε ότι η λογική θα επικρατήσει» και θα αποφευχθεί η μείωση των συντάξεων δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος χαρακτήρισε αριστερά και όχι φιλελεύθερα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Παράλληλα έκανε παράλληλα εκτενή αναφορά στα όσα συνέβησαν τα χρόνια της διαπραγμάτευσης, παραδεχόμενος ότι οι παλαιότερες οικονομικές αναλύσεις είχαν λάθη.

Αναφερόμενος στο μεγάλο θέμα της επικαιρότητας που δεν είναι άλλο από την εφαρμογή ή μη του ψηφισμένου μέτρου της περικοπής των συντάξεων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο newpost.gr, ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε ότι «η μείωση των συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο» και «δεν επηρεάζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος», προσθέτοντας ότι υπάρχει πλέον ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος για να κάνουμε μέρος των αντίμετρων που είναι στοχευμένα προς την κοινωνία και φιλικά προς την ανάπτυξη, χωρίς να μειωθούν οι συντάξεις.

«Τα επιχειρήματά μας είναι λογικά. Τα έχουμε θέσει στους θεσμούς και θα τα θέσουμε στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. Πιστεύουμε ότι η λογική θα επικρατήσει», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε μέτρα μόνο για το 2019, αλλά για μια ολόκληρη τετραετία. Στη φορολόγηση των αυτοαπασχολούμενων υπήρχαν στρεβλώσεις που έπρεπε να διορθωθούν. Δεν γίνεται να πληρώνεις για φόρους και εισφορές το 70% του εισοδήματός σου», ενώ αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα μέτρα όπως το επίδομα ενοικίου, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, χαρακτηρίζοντάς τα «Αριστερά μέτρα».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop