Τρίτη 05.12.2023 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

Τσίπρας: Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα, θα δώσω τη μάχη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ23.05.2023 | 5:36 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την διερευνητική εντολή την οποία τελικά δεν παρέλαβε, αφού όπως είπε δεν υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, ωστόσο, έπρεπε να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε δηλώσεις αναλαμβάνοντας ακέραια την ευθύνη για το αποτέλεσμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου ενώ έσπευσε να ξεκαθαρίσει για μία ακόμη φορά, ότι θα δώσει τη μάχη ενόψει του δεύτερου γύρου.

Έκανε λόγο για οδυνηρό σοκ, απρόσμενο, τονίζοντας μάλιστα ότι «φοβάμαι πως και για την κοινωνία είναι οδυνηρό το αποτέλεσμα ακόμα και για όσους ψήφισαν τη ΝΔ καθώς διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν  επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία».

Μιας παντοδυναμίας, πρόσθεσε, και μάλιστα «μιας κυβέρνησης που η συμπεριφορά της την πρώτη τετραετία έδειξε ότι δεν σέβεται ούτε το κράτος δικαίου, ούτε τη Δημοκρατία, ούτε τον πλουλαρισμό. Φανταστείτε λοιπόν έναν παντοδύναμο, ανεξέλεγκτο, ηγεμόνα πρωθυπουργό».

Συνεπώς, συμπλήρωσε, αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα. «Να δούμε πως θα αποτρέψουμε την επανάληψη αυτών των συσχετισμών στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

«Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη για το αποτέλεσμα. Αλλά στο δικό μου ηθικό λεξιλόγιο, αναλαμβάνω την ευθύνη σημαίνει στέκομαι και δίνω τη μάχη» είπε και ζήτησε συγγνώμη «στους ανθρώπους που πληγώσαμε».

Αμέσως μετά θέλησε να δώσει μία υπόσχεση προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «θα δώσουμε μαζί τη μάχη, όρθιοι με στόχο, επαναλαμβάνω να μην έχουμε μία παντοδύναμη ηγεμονική και αλαζονική κυβέρνηση» αλλά και – όπως είπε – να παραμείνει η Αριστερά , ο ΣΥΡΙΖΑ, βασικός κορμός και εκφραστής των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης