Τετάρτη 03.03.2021 | Εορτάζουν: Κλεόνικος, Κλεονίκη, Νίκη, Κλεονίκω, Θεοδώρητος

Τσίπρας: Δεν φοβάμαι τις εκλογές αλλά δεν τις ζητάω

ΠΟΛΙΤΙΚΗ06.06.2020 | 2:18 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τυχοδιωκτισμό χαρακτήρισε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας για να αιτιολογήσει το γεγονός ότι εκείνος δεν ζητά εκλογές, αν και δεν τις φοβάται.

Σε ό,τι αφορά στα εθνικά θέματα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού και επέμεινε για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Επίσης, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αξιοποιήσει τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, να κηρυχθεί ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αλβανία.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Κυριακάτικη Καθημερινή, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη θέση που υποστήριξε πρόσφατα και σε τηλεοπτική του συνέντευξη, πως οι πρόωρες εκλογές είναι «τυχοδιωκτισμός».

«Δεν τις φοβάμαι, θεωρώ όµως, και γι’ αυτό δεν τις ζητάω, ότι ενώ ακόµη δεν έχει τελειώσει η πανδηµία, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα έχουµε δεύτερο κύµα. ∆εν µπορείς να προκαλείς πολιτικές εξελίξεις, που θα επιφέρουν ακόµη µεγαλύτερη ανασφάλεια. Φρονώ ότι εκλογές εν µέσω πανδηµίας θα ήταν µια τυχοδιωκτική κίνηση από τον κ. Μητσοτάκη. Θα έπρεπε να φοβάται ο ίδιος µια τέτοια εξέλιξη, διότι θα είχε τεράστια ζηµία από την επιλογή και µόνον. Εγώ δεν έχω ούτε κάτι να φοβηθώ ούτε κάτι να αποδείξω», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί επίσης κριτική στην κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα στον απόηχο της κλιμάκωσης των προκλήσεων της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα. Σε αυτό το πλαίσιο κατηγορεί τον πρωθυπουργό για έλλειψη αδυναμία επικοινωνίας, σημειώνοντας πως ο ίδιος «στις πιο δύσκολες στιγμές είχε τη δυνατότητα να σηκώσει το τηλέφωνο και να επικοινωνήσει με τον Ερντογάν».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop