Τρίτη 05.12.2023 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

Τσίπρας: Η δυσπιστία του λαού είναι δεδομένη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ26.08.2022 | 5:51 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Την δυσπιστία του ελληνικού λαού την έχετε δεδομένη και θα μετατραπεί σε ψήφος αλλαγής και απαλλαγής», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  να καταθέσει πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έσωσε καμία απάντηση στο πόσοι και ποιοι παρακολουθούνταν.

«Πότε ενημερωθήκατε από τον ανιψιό σας και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ για την επισύνδεση Ανδρουλάκη; Εάν θέλετε να μιλήσω ακριβολογώντας ο κ. Γεραπετρίτης δεν μίλησε στην επιτροπή έκανε τον «ψόφιο κοριό», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σκληρή ήταν η επίθεση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρωτολογία του και λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί.

«Ζούμε την έξοδο του καθεστώτος Μητσοτάκη αυτές τις ημέρες. Ένα καθεστώς που κόστισε πολύ σε δικαιώματα και ελευθερίες. Η εθνική αντιπροσωπεία καλείται να συμβάλει  στη δημοκρατική έξοδο από αυτό το καθεστώς» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν είναι κανονικότητα αυτό που συμβαίνει, μας προσβάλει. «Αυτό που ζούμε είναι  εκτροπή που δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να αφήσουμε να περάσει έτσι.

Δεν έχετε πολλές επιλογές, έχετε δύο» είπε ο κ. Τσίπρας για να καταλήξει.

«Τη δημοκρατική επιλογή που συνεπάγεται παραίτηση και προσφυγή στις κάλπες, και την καθεστωτική που συνεπάγεται συγκάλυψη , προκλήσεις , τοξικότητα, λάσπη στον ανεμιστήρα και κινήσεις πανικού. Σας ενθαρρύνω να πράξετε το πρώτο και να παραιτηθείτε».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης