Πέμπτη 30.06.2022 | Εορτάζουν: Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Μελίτων, Μελίτωνας, Μελίτος, Μελίτης

Τσίπρας: Υπουργός ιδιωτικής παιδείας η Κεραμέως

ΠΟΛΙΤΙΚΗ21.12.2020 | 7:39 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σφοδρή επίθεση εφ’ όλης της ύλης κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος υπογράμμισε ότι τίθεται ζήτημα διαφάνειας, λογοδοσίας αλλά και δημοκρατίας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει αίτημα για τη διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων προκειμένου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις καθώς όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας η κυβέρνηση νομοθετεί προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων αξιοποιώντας την πανδημία και σε αυτό το πλαίσιο είπε πως δεν τίθεται θέμα μόνο πολιτικών και ιδεολογικών διαφωνιών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα επιτρέψουμε η δημοκρατία να μπει σε καραντίνα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρχικά έστρεψε τα βέλη του κατά της υπουργού Παιδείας με αφορμή την τροπολογία της «νύχτας» για την εγγραφή στα Επαγγελματικά Επιμελητήρια των αποφοίτων των τριετούς διάρκειας κολεγίων.

«Αυτό είναι ντροπή. Εξυπηρετεί με χυδαίο τρόπο ιδιωτικά συμφέροντα η κα Κεραμέως. Αυτή είναι η απόψη σας για την αριστεία;» είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι έτσι εξισώνονται τα παιδιά που μπαίνουν με κόπο και με φροντιστήρια στα πανεπιστήμια με τα παιδιά που δεν πέτυχαν στις εξετάσεις αλλά οι γονείς τους είχαν τα λεφτά να τους στείλουν σε ένα κολέγιο.

Βάζοντας στο κάδρο ταυτόχρονα και τον κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη Νίκη Κεραμέως «υπουργό ιδιωτικής παιδείας» και μίλησε για «εξυπηρετήσεις σε ιδιοκτήτες κολεγίων».

«Δεν μπορείτε να ισοπεδώνετε το Σύνταγμα. Νύχτα φέρατε τροπολογία. Για να βρουν πελατεία οι ιδιοκτήτες κολεγίων ήρθε να αλλάξει νύχτα και το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πρωτοφανές μέσα σε συνθήκες πανδημίας. Για να πετάξετε από την τριτοβάθμια εκπαίδευση πάνω από 20000 μαθητές. Αυτοί που δεν θα έχουν πρόσβαση στα πανεπιστήμια θα αναγκαστούν κάποιοι εξ’ αυτών να στραφούν στα ιδιωτικά κολέγια» πρόσθεσε και αναρωτήθηκε:

«Αυτή είναι η αντίληψή σας για την αριστεία, για τη δικαιοσύνη και για τη δημοκρατία και τη διαφάνεια; Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε μέσα σε μια νύχτα».

Σε αυτά ο κ. Τσίπρας συμπεριέλαβε τη χρηματοδότηση του Τύπου χωρίς κριτήρια όπως είπε, την απαξίωση του ρόλου του κοινοβουλίου στον έλεγχο των συμβάσεων την περίοδο της πανδημίας, την άρνηση της κυβέρνησης να λογοδοτεί ενώπιον του κοινοβουλίου για τις απευθείας αναθέσεις και μάλιστα αφού χαρακτήρισε «πρωτοφανή και πρωτάκουστα πράγματα» για τα χρονικά της ελληνικής δημοκρατίας αλλά και της δημοκρατικής παράδοσης της Ευρώπης τη «δυσανεξία» της κυβέρνησης στην κριτική και τον έλεγχο υπογράμμισε ότι «έχετε κάνει την πανδημία ευκαιρία για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή