Πέμπτη 19.05.2022 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Τζανακόπουλος : Κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς ΑΝΕΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ22.10.2018 | 4:48 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Για ιστορικό βήμα που οδηγεί το πεδίο της Βαλκανικής σε νέα φάση έκανε λόγο ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφορικά με την έναρξη των διαδικασιών για τη συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ.

Αναφορικά με την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό που έχει κατατεθεί στην Κομισιόν, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και τυπικά από τους εταίρους η έγκρισή του χωρίς την υλοποίηση του μέτρου των περικοπών των συντάξεων.

Σε τοποθέτησή του για το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι οι διαδικασίες στη γείτονα δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από το τέλος Ιανουαρίου, ενώ, όπως σημείωσε, ακολούθως θα περάσει το θέμα στην ελληνική Βουλή όποτε θα συζητηθεί η Συμφωνία και θα κυρωθεί, καθώς υπάρχει ο κοινοβουλευτικός και πολιτικός συσχετισμός για την κύρωσή της «χωρίς να προκληθούν οποιουδήποτε τύπου πολιτικές εξελίξεις που δεν θα σχετίζονται με αυτή κάθε αυτή τη Συμφωνία».

Σε ερώτηση για την τοποθέτηση του κυβερνητικού εταίρου, ότι μόλις έρθει η Συμφωνία στη Βουλή οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε «αυτό (σ.σ.: η αποχώρηση των ΑΝΕΛ) δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει τους πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς όρους για να ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία». Ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ.

Συμπλήρωσε πάντως ότι «αυτή είναι μία συζήτηση που δεν είναι αναγκαίο να κάνουμε τώρα. Είναι μία συζήτηση την οποία ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός του εταίρος -με τον οποίο έχω μία έντιμη και ειλικρινή σχέση, συνεργασία και τακτικότατη επαφή- θα κάνουν στις αρχές του Μάρτη». Ο κ. Τζανακόπουλος υπενθύμισε πως ο κ. Καμμένος, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, δεσμεύτηκε ότι δεν θα συμπλεύσει με τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη αλλά και με καμία άλλη πολιτική δύναμη που θα επιχειρήσει να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και θα επιχειρήσει να ρίξει την κυβέρνηση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης