Τρίτη 27.07.2021 | Εορτάζουν: Παντελεήμων, Παντελεήμωνας, Παντελής, Παντελεήμονας, Παντελάκης, Παντέλος, Παντελίτσα, Παντελίνα, Παντελεούσα

Ποιες άλλες δράσεις προωθούνται – Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα για το σχέδιο Ασκληπιός

Βαρύτητα και στον θεματικό τουρισμό από το Δήμο Τρικκαίων

ΤΟΠΙΚΑ05.08.2018 | 8:13 πμ

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει ο  Δήμος Τρικκαίων στον θεματικό τουρισμό,  στον οποίο συνεχίζει να επενδύει. Εκτός από τον «Μύλο των Ξωτικών», το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, το Σπίτι των Τρικαλινών Δημιουργών, προωθούνται, κι άλλες δράσεις, όπως η  ίδρυση του Διαχρονικού Μουσείου των Τρικάλων, το Πάρκο Τοπικής Πανίδας & Χλωρίδας στη θέση του υπάρχοντος Ζωολογικού Κήπου, με έμφαση στην ανάδειξη της τοπικής πανίδας & χλωρίδας και την ενίσχυση του εκπαιδευτικού χαρακτήρα του άλσους, μαζί με συνολική ανάπλαση του λόφου Προφήτη Ηλία. Επίσης προωθείται το  Διαδραστικό Μουσείο Τεχνολογίας ως προορισμός για τους μαθητές που κατά δεκάδες χιλιάδες επισκέπτονται τα Τρίκαλα.

Σχέδιο Ασκληπιός

Σημαντικό είναι από κάθε άποψη για το Δήμο Τρικκαίων και το σχέδιο Ασκληπιός. Με στόχο την ανάδειξη – αξιοποίηση των φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων που χρησιμοποιήθηκαν κατά την αρχαιότητα δημιουργείται το Ψηφιακό Ασκληπιείο, ενισχύεται ο πρωτογενής τομέας με την ενθάρρυνση δημιουργίας Ομάδων Παραγωγών στον κλάδο των φαρμακευτικών κι αρωματικών φυτών, προωθείται η συνεργασία με ελληνικές εταιρίες παρασκευής φαρμακευτικών σκευασμάτων, σχεδιάστηκε το «έξυπνο αγρόκτημα» για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης και εποπτείας αγροκτήματος, ενώ ιδρύθηκε Θεσσαλικός Συνεργατικός Σχηματισμός Συστημάτων και Εφαρμογών Γεωργίας (Thessaly Agro -Cluster) που θα είναι το πρώτο αγροτικό cluster καινοτομίας στην Ελλάδα. Τέλος, αξιοποιείται ο Ιαματικός Πόρος του Ριζώματος Τρικάλων, που μέσω ΦΕΚ αναγνωρίζεται επισήμως.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop