Κυριακή 16.06.2024 | Εορτάζουν: Μνημόνιος, Τύχων, Τίχων

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Βατά και αναμενόμενης δυσκολίας τα θέματα στην Νεοελληνική Γλώσσα – Έκθεση

ΤΟΠΙΚΑ31.05.2024 | 3:11 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η εξεταστική δοκιμασία των πανελλήνιων εξετάσεων ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής και για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων. Οι υποψήφιοι ξεκίνησαν τις εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας – Έκθεσης, λαμβάνοντας την σκυτάλη από τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων που ξεκίνησαν μια ημέρα νωρίτερα.

Από τα Τρίκαλα στις εξετάσεις δήλωσαν συμμετοχή 952 υποψήφιοι. Προσήλθαν στις εξεταστικές αίθουσες του νομού, 911, απουσίαζαν 41 με την αποχή να αγγίζει μόλις το 4,31%.

Οι εξετάσεις κύλησαν ομαλά χωρίς να προκύψουν προβλήματα. Οι υποψήφιοι άρχισαν να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα των Τρικάλων και του νομού στις 8 περίπου το πρωί. Άγχος και αγωνία συνέθεταν το τοπίο. Λίγο αργότερα τα θέματα δόθηκαν με τους υποψήφιους να έχουν στη διάθεση τους διάστημα 3 ωρών για να τα αναπτύξουν.

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε θέματα για την αξία των ταξιδιών σε κείμενα της Ηλέκτρας Χατζηδημητρίου, του Νίκου Καζαντζάκη και σε ποίημα του Κωστή Παλαμά. Ειδικότερα, τα κείμενα πάνω στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι ήταν ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Ταξιδεύοντας», του Νίκου Καζαντζάκη, το ποίημα «Το ταξίδι» του Κωστή Παλαμά και ένα κείμενο της Ηλέκτρας Χατζηδημητρίου, από το διαδίκτυο (12-08-2016).

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν ένα άρθρο 350-400 λέξεων, που θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του σχολείου τους σχετικά με τους τρόπους που επιλέγουν, για να αναζητήσουν την προσωπική τους ηρεμία και ισορροπία.

Κατά την έξοδο των πρώτων υποψηφίων από τις εξεταστικές αίθουσες επικρατούσε διάχυτη ικανοποίηση. Η πλειονότητα επεσήμανε την ευκολία των θεμάτων, στην οποία μπορούσαν να ανταποκριθούν με άνεση οι προετοιμασμένοι υποψήφιοι.

Βατά με αναμενόμενο βαθμό δυσκολίας χαρακτηρίστηκαν τα θέματα από τους εκπαιδευτικούς.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις συνεχίζονται το Σάββατο το πρωί με τους υποψηφίου των ΕΠΑΛ που θα διαγωνιστούν στο μάθημα γενικής Παιδείας, τα Μαθηματικά.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης