Τρίτη 29.11.2022 | Εορτάζουν: Φαίδρα, Φαιδρούλα, Φαιδρίνα, Φιλούμενος, Φίλος, Φιλουμένη, Φιλομίνα, Φιλομίλα, Φιλομίλη, Φίλη

Βαθιά τα αίτια της τραγωδίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ07.08.2018 | 4:33 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην παραδοχή ότι έγιναν λάθη στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς προχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας όμως ταυτόχρονα ότι τα αίτια της τραγωδίας είναι πολύ βαθιά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε ότι οι συνθήκες που επικράτησαν ήταν πρωτόγνωρες. Για παράδειγμα, όπως είπε χαρακτηριστικά, καταγράφηκαν άνεμοι εντάσεως 10-11 μποφόρ στη στεριά.

Ο κ. Παππάς αναφερόμενος στο θέμα των παραιτήσεων και των αποπομπών, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα με υπευθυνότητα και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για προσπάθεια «πολιτικής εργαλειοποίησης» της τραγωδίας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των αυθαιρέτων και δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη κατεδάφιση τους.

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν έχουμε το άλλοθι της γραφειοκρατίας και θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με την ύψιστη ωριμότητα.

Ο κ. Παππάς ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του για την τραγωδία στην ανατολική Αττική, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση έκανε την αυτοκριτική της ως όφειλε και μάλιστα με πρώτον απ’ όλους τον Πρωθυπουργό.

Στα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας, ο κ. Παππάς ερωτηθείς για ενδεχόμενο ανασχηματισμό, δεν θέλησε να τοποθετηθεί, λέγοντας ότι μοναδικός αρμόδιος είναι ο πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά την ολοκλήρωση του προγράμματος και την μεταμνημονιακή εποχή, υποστήριξε ότι αυτό δεν σημαίνει πως τα δύσκολα τελείωσαν, αλλά οι αλλαγές θα γίνουν αισθητές στην καθημερινότητα και μάλιστα υποσχέθηκε και την διανομή κοινωνικού μερίσματος.

Σε ότι αφορά τις εκλογές, υπογράμμισε πως αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και το αν θα υπάρξει εκ νέου συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, είναι ένα ερώτημα που θα απαντήσει ο λαός με τη ψήφο του.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης