Σάββατο 18.05.2024 | Εορτάζουν: Ιούλιος, Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη, Γαλάτεια, Γαλατία, Φαεινός, Φαεινή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Βάζουν εκ νέου το χέρι στην τσέπη οι βαμβακοπαραγωγοί

ΤΟΠΙΚΑ05.05.2024 | 9:01 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τα προβλήματα που σχετίζονται με την σπορά βαμβακιού σε πολλές περιοχές του νομού Τρικάλων και της Θεσσαλίας δεν έχουν τελειωμό. Αγρότες που έσπευσαν προ δεκαπενθημέρου περίπου να σπείρουν βαμβάκι έρχονται αντιμέτωποι με επανασπορές, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τις επόμενες ημέρες.

Οι έντονες βροχοπτώσεις προ δεκαημέρου δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα στο φύτρωμα, με αποτέλεσμα πολλοί να καλούνται να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν το λιγότερο επιπλέον 15 ευρώ/στρέμμα για να ξανασπείρουν τα χωράφια τους.

Οι συνθήκες που προκλήθηκε η ζημιά μπορεί να διαφέρουν ανά περίπτωση, όμως τα μεγαλύτερα προβλήματα εστιάζονται και έχουν ως κοινό παράγοντα τις πρόσφατες βροχές και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν μετά από αυτήν και είχαν ως αποτέλεσμα να μην αφήσουν τα φυτά να εξελιχθούν. Πολλοί σπόροι έχουν σαπίσει, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές απώλειες, ενώ ακόμη και αυτά που έχουν φυτρώσει αντιμετωπίζουν προβλήματα. Βέβαια, υπάρχουν και αρκετά χωράφια, όπου η καλλιέργεια εξελίσσεται κανονικά.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης