Δευτέρα 20.03.2023 | Εορτάζουν: Κλώντια, Κλόντια, Κλαύδια, Κλό, Ροδιανός, Ροδινός, Ροδίνης, Ρόδης, Ροδιανή, Ροδιάνα, Ροδή, Ροδία

Βελτίωση αρδευτικών δικτύων Δήμου Μετεώρων

ΤΟΠΙΚΑ24.02.2023 | 5:32 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ένα ακόμη μεγάλο έργο, εγκρίθηκε από το Π.Α.Α «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ» για το Δήμο Μετεώρων.

Σύμφωνα με το γραφείο του Δημάρχου Μετεώρων κ. Θοδωρή Αλέκου, ο λόγος γίνεται για έργο που αφορά την βελτίωση των αρδευτικών δικτύων στην δημοτική κοινότητα Καλαμπάκας, στην τοπική κοινότητα Κονισκού και στον οικισμό των Αμπελίων της Τ.Κ Κλεινοβού.

Όπως τονίζεται, το συγκεκριμένο έργο, όχι μόνο θα δώσει πνοή στον πρωτογενή τομέα των περιοχών που θα υλοποιηθεί, αλλά θα βελτιώσει στο μέγιστο τη διαχείριση των υδάτινων πόρων που είναι και το ζητούμενο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της κλιματικής αλλαγής που ήδη βιώνουμε.

Η άρδευση των Αμπελίων της Τ.Κ Βασιλικής, έργο που είναι σε εξέλιξη, η έγκριση της αγροτικής οδοποιίας του «Αντώνης Τρίτσης», η έγκριση επίσης της αγροτικής οδοποιίας του Π.Α.Α μέσω της ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε, η έγκριση του έργου «Εκσυγχρονισμός Δικτύων Άρδευσης στην Τ.Κ Βασιλικής», με δικαιούχο την περιφέρεια Θεσσαλίας και άλλα έργα και παρεμβάσεις μικρές και μεγάλες με ιδίους πόρους, αποδεικνύουν και επιβεβαιώνουν την μεγάλη προσπάθεια ένταξης έργων σε χρηματοδοτικά εργαλεία που θα αναβαθμίσουν αλλά και θα βελτιώσουν η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Μετά την ανακοίνωση του πίνακα αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου για το ανωτέρω έργο, ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων Θεόδωρος Γ. Αλέκος αναφέρει:

«Ο σωστός προγραμματισμός και η μεθοδική εργασία φέρνουν αποτελέσματα. Δίνουμε κίνητρα στους ανθρώπους της υπαίθρου να παραμείνουν στην ύπαιθρο και να συνεχίσουν να παράγουν. Δίνουμε τη δυνατότητα της ορθολογικότερης χρήσης του νερού και το σημαντικότερο στηρίζουμε εμπράκτως τους αγρότες του Δήμου Μετεώρων».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ