Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Βελτίωση οικονομικού κλίματος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ15.10.2019 | 5:13 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Βελτίωση του οικονομικού κλίματος και αισιοδοξία στα νοικοκυριά καταγράφεται μετά τις εκλογές, σύμφωνα με έρευνα της Pulse για λογαριασμό του ΕΒΕΑ.

Σημαντικό ρόλο παίζουν οι μειώσεις φόρων, όπως προκύπτει από την έρευνα.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από την Pulse για λογαριασμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) καταγράφεται βελτίωση του οικονομικού κλίματος, αισιοδοξία στα νοικοκυριά, ενώ θετικά αποτιμώνται και τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, το ΕΒΕΑ υποστηρίζει πως οι πρόσφατες εθνικές εκλογές αποτελούν σημείο καμπής για το σύνολο των οικονομικών δεικτών. Αξίζει να σημειωθεί πως στην έρευνα οι θετικές και αισιόδοξες απαντήσεις καταλαμβάνουν, πλέον, την πρώτη θέση, από τις αρνητικές και απαισιόδοξες (σύγκριση με τις αντίστοιχες προηγούμενες έρευνες π.χ. Μάρτιος 2019).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο: «Είναι εμφανές ότι το κλίμα στην αγορά έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά, δημιουργώντας έτσι μια θετική ψυχολογία για την επιτυχία των μεγάλων στόχων, που είναι η οριστική επιστροφή στην ανάπτυξη και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Ο δρόμος, βέβαια, δεν είναι εύκολος, καθώς στη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης τα πλήγματα που υπέστησαν η εθνική οικονομία, οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και γενικότερα η κοινωνία ήταν πολύ βαριά».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης