Τρίτη 28.06.2022 | Εορτάζουν: Ανάργυρος, Ανάργυρη, Αναργυρούλα, Γερμανός

Βήματα για νέες δομές υγείας στο Δήμο Πύλης

ΤΟΠΙΚΑ03.07.2018 | 1:02 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της ενημέρωσης και της πρόληψης κάνει ο δήμος Πύλης , αξιοποιώντας τη δυναμική της διαδημοτικής συνεργασίας για την Υγεία. Πρόκειται για το Συμβουλευτικό Κέντρο Άνοιας που θα λειτουργήσει κατά πάσα πιθανότητα αρχές του 2019 στην Πύλη, παρέχοντας όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες γύρω από θέματα που αφορούν το θέμα αυτό, αλλά και θα καλύπτει και όλες τις εξετάσεις πρόληψης, μέσα από εξειδικευμένα τεστ κοκ, προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες για ένα θέμα υγείας που μας αγγίζει όλο και πιο πολύ τα τελευταία χρόνια.

Οι προσδοκίες από την πλευρά του δημάρχου κ. Κώστα Μαράβα στην κατεύθυνση αυτή, είναι αισιόδοξες, μιας και πρόκειται για δομή που μπορεί να στηριχτεί από το δήμο, ενώ θα συνδράμουν και οι φορείς που έχουν να κάνουν άμεσα με προβλήματα άνοιας.

Μέχρι στιγμής, επαγγελματίες υγείας προβλέπεται ότι θα εκπαιδευτούν από το Σεπτέμβριο ειδικά γύρω από το εν λόγω ζήτημα, ώστε να μπορέσουν να παρέχουν αξιόπιστες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας που θα απευθύνονται στη δομή. Το Κέντρο Συμβουλευτικής, θα απορροφήσει δημοτικούς υπαλλήλους αντίστοιχων ειδικοτήτων ενώ αναμένεται και η απασχόληση επιπλέον ατόμων.

Το σημαντικό είναι ότι ήδη, ο δήμος Πύλης, μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα έχει καταφέρει να σχεδιάσει σημαντικά βήματα για την βελτίωση των δημοτικών υπηρεσιών προς του πολίτες. Μην ξεχνούμε ότι σήμερα, στις 8 το απόγευμα, συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο Πύλης, η ίδρυση και η λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας, μια διαφορετική δομή, που επίσης αναμένεται να επιδράσει σημαντικά και θετικά στη ζωή των κατοίκων τόσο της Πύλης όσο και των ορεινών χωριών της περιοχής.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης