Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ 03.11.2024
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, πραγματοποιήθηκαν στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων βιωματικές δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, καθώς και την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης.
Αρχικά, στις 10 Οκτωβρίου, η φιλόλογος κ. Κοθρά Γεωργία οργάνωσε μία δράση, η οποία συνδύαζε διαλεκτική μέθοδο, λογοτεχνική γραφή με εικαστικά στοιχεία και δραματοποίηση αυτής. Οι μαθητές συζήτησαν για το άγχος, την κατάθλιψη, τον φόβο και τον εκνευρισμό που οι έφηβοι συχνά εκδηλώνουν και έγραψαν θεατρικούς διαλόγους. Ακολούθως, δραματοποίησαν τους διαλόγους τους με ζωντάνια και συναίσθημα και έδειξαν πόσο καταλαβαίνουν τον συνάνθρωπό τους, ειδικά τον φίλο τους, όταν αντιμετωπίζει κάποια ψυχική διαταραχή: Δεν τον φοβούνται, αντιθέτως τον συμπονούν και θέλουν να τον βοηθήσουν.
Στις 14 Οκτωβρίου η φιλόλογος κ. Φαλαγκάρα Θεοδώρα πραγματοποίησε δράση με τίτλο “Εκφράζω τα συναισθήματά μου”. Οι μαθητές κατέγραψαν και “φύσηξαν μακριά” τις ανησυχίες τους, μίλησαν για την αγάπη, τη χαρά, τη λύπη, τον θυμό, τον φόβο, τον ενθουσιασμό και την απογοήτευση και, τέλος, “πέταξαν ό,τι τους βαραίνει και τους αγχώνει”. Η δράση ολοκληρώθηκε με συζήτηση για την ανάγκη έκφρασης των συναισθημάτων και τη σημασία της για την ψυχική υγεία.
Στις 16 Οκτωβρίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας η κοινωνική λειτουργός κ. Αναγνώστου Έλενα και η ψυχολόγος κ. Φωτάρα Δικαία από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Νομού Τρικάλων “Συνειρμός” και υλοποίησαν δράση με τη Γ’ τάξη, με θέμα “Διαχείριση Άγχους”. Η συγκεκριμένη δράση προσκάλεσε τα παιδιά σε συζήτηση και συμμετοχή σε βιωματικές δραστηριότητες, προκειμένου να αναγνωρίσουν, να επεξεργαστούν και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους, ώστε να διαχειρίζονται πιο λειτουργικά το άγχος που μπορεί να βιώνουν, με σκοπό να ενισχυθεί η ψυχική τους ανθεκτικότητα.
Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν στις 18 Οκτωβρίου με την προβολή της ταινίας “Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ” και τη συζήτηση που ακολούθησε.