Σάββατο 18.05.2024 | Εορτάζουν: Ιούλιος, Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη, Γαλάτεια, Γαλατία, Φαεινός, Φαεινή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Βιωματική διδακτική δράση με θέμα την Οδύσσεια

ΤΟΠΙΚΑ11.05.2024 | 2:51 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο πλαίσιο του άξονα αξιολόγησης Διδασκαλία και Μάθηση με θέμα την εφαρμογή καινοτόμων διδακτικών πρακτικών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17- 4- 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου βιωματική διδακτική δράση με θέμα την Οδύσσεια.

Συγκεκριμένα μαθητές της β΄ γυμνασίου δραματοποίησαν μια σύντομη εκδοχή του μύθου, όπως την αφηγείται ένα παιδί της ηλικίας τους , συμπληρώνοντας τις ομηρικές εικόνες με χιούμορ και φαντασία. Το δρώμενο συνόδευσαν με ήχους και μουσικές, κιθάρα και κανονάκι και το παρακολούθησαν οι μαθητές της α΄ γυμνασίου του σχολείου. Το σκηνικό παιχνίδι με την εναλλαγή κινητικών και μουσικών αυτοσχεδιασμών, οι αφηγηματικές αποστροφές δημιούργησαν μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα για τη συναισθηματική εμπλοκή των συμμετεχόντων οι οποίοι στο τέλος βρέθηκαν στο κέντρο της δράσης προτείνοντας μέσα από μια άσκηση δημιουργικής γραφής τη δική τους εκδοχή για τη συνέχεια του δρώμενου.

Το δρώμενο ετοιμάστηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της θεατρικής αγωγής και των αγγλικών. Την ευθύνη είχαν οι εκπαιδευτικοί Μ. Μανθέλα και Χρ. Χαρδαλίδου. Την μουσική επένδυση ανέλαβαν οι Ν. Τσάτσας και Δ. Καλλιάρα.

Οι εκπαιδευτικοί

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης