Κυριακή 04.12.2022 | Εορτάζουν: Βαρβάρα, Ρούλα, Ρίτσα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Βαρβαρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

Βιωματικό σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας

ΤΟΠΙΚΑ09.02.2019 | 1:52 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Οι σχέσεις που βασίζονται στην φροντίδα ενθαρρύνουν την συναισθηματική νοημοσύνη, δημιουργούν ασφάλεια και προωθούν τον σεβασμό και την αποδοχή  της διαφορετικότητας. Ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι εκπαιδευτικοί μέσα από τον ρόλο τους που είναι συνυφασμένος με την παροχή φροντίδας, καλούνται  καθημερινά να αντιμετωπίσουν προκλήσεις που προκύπτουν από αυτή την σχέση. Η φροντίδα όμως δεν αφορά μόνο τον φροντιζόμενο αλλά ταυτόχρονα και τον φροντιστή.

Το Κέντρο Πρόληψης μέσα από αυτό το Σεμινάριο προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς:

– να συνδεθούν με τις εμπειρίες φροντίδας που βιώνουν μέσα στο Επαγγελματικό τους πλαίσιο

-να συνδεθούν με τα αποθέματά και τις δυνάμεις τους και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους

– να ενδυναμώσουν τον ρόλο τους στην οριοθέτηση και στην  αναγνώριση των εσωτερικών φωνών που διευκολύνουν ή περιορίζουν αυτές τις εμπειρίες

Μεθοδολογία: Το  Σεμινάριο είναι βασισμένο στις πρακτικές της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης, μιας μεθόδου που επικεντρώνεται στην διερεύνηση των αξιών και των ικανοτήτων προκειμένου να υπάρξει εστίαση στις κινητήριες δυνάμεις για δράση και μετάβαση προς μια επιθυμητή συνθήκη.

Διάρκεια: Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 8 ώρες, 4 δίωρες εβδομαδιαίων συναντήσεων κάθε Τρίτη 17:00-19:00 από 19 Φεβρουαρίου ως 12 Μαρτίου.

Τόπος Διεξαγωγής: Γραφεία Κέντρου Πρόληψης Νομού Τρικάλων-Βίκτωρος Ουγκώ 2, Τρίκαλα

Προϋποθέσεις& Δηλώσεις Συμμετοχής: Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί που έχουν ολοκληρώσει κάποιες από τις προηγούμενες εκπαιδεύσεις του Κέντρου Πρόληψης. Για δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά 9:00-14:00 στο 24310-75555.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης