Τετάρτη 12.06.2024 | Εορτάζουν: Ονούφριος, Ονούφρης, Ονουφρία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Βιωματικό σεμινάριο ΚΑΡΠΑ στο 25ο Δημ. Σχ. Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ17.01.2023 | 6:55 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Τρίτη 10/1/2023 φιλοξενήθηκε στον χώρο εκδηλώσεων του 25ου Δημ. Σχ. Τρικάλων η εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας (τομέας Τρικάλων) μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου, με σκοπό την πραγματοποίηση βιωματικού σεμιναρίου με θέμα: Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση ΚΑΡΠΑ-Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Επιπρόσθετα δόθηκαν οδηγίες για την παροχή πρώτων βοηθειών τόσο στον σχολικό χώρο όσο και έξω από αυτόν.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν γονείς μαθητών/τριών καθώς και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, στους οποίους δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης του προγράμματος από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν ξεχωριστά ο καθένας στην παροχή ΚΑΡΠΑ-μια τεχνική Πρώτων Βοηθειών εξαιρετικά χρήσιμη για την επιβίωση του ανθρώπου σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κατά τις οποίες έχει σταματήσει η αναπνοή ή ο καρδιακός παλμός-και στη χρήση αυτόματου απινιδωτή, όπως επίσης και στην παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση λιποθυμικού επεισοδίου, αιμορραγίας κ.λπ.

Την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας αποτελούσαν οι διασώστες – εκπαιδευτές κ.κ. Βράντζας Ν., Μπάτζιου Ι. και Ρακοβίτης Β. τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και τις γνώσεις που μας παρείχαν.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Κων/να  Μπάλια

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης