Πέμπτη 30.05.2024 | Εορτάζουν: Εμμέλεια, Εμμελεία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας: Επίσκεψη της Ε΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ21.02.2023 | 5:41 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στη Βιβλιοθήκη τους μικρούς μας φίλους της Ε΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν και στα τρία επίπεδα της Βιβλιοθήκης, γνώρισαν τη συλλογή και τον τρόπο λειτουργίας της και ενημερώθηκαν για τα εργαστήρια που πραγματοποιούνται, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προγράμματα της ρομποτικής.

Έπειτα, ακολούθησε συζήτηση για τα αγαπημένα τους βιβλία και τη σχέση τους με την ανάγνωση, ενώ έγινε αναφορά και στο επάγγελμα του βιβλιοθηκονόμου, σε περίπτωση που κάποιο παιδί σκέφτεται να το ακολουθήσει.

Μία από τις βασικές υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης είναι ο ηλεκτρονικός της κατάλογος (OPAC) και είναι σημαντικό για τους μαθητές να μάθουν να τον χρησιμοποιούν. Έτσι, έκαναν αναζητήσεις με λέξεις-κλειδιά, ελέγχοντας τα αποτελέσματα και τις θεματικές κατηγορίες, βάση των οποίων οργανώνονται τα βιβλία. Παράλληλα εξοικειώθηκαν και με το ταξινομικό σύστημα Dewey, βρίσκοντας συγκεκριμένους τίτλους στα ράφια της Βιβλιοθήκης.

Ευχαριστούμε το 1ο Δημοτικό Σχολείο για τη συνεργασία και ευχόμαστε σε όλους καλές Απόκριες!

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης