Δευτέρα 08.08.2022 | Εορτάζουν: Μύρων, Μύρα, Μίρκα, Τριαντάφυλλος, Τριανταφύλλης, Φύλλης, Φύλλιος, Τριανταφυλλένιος, Τριανταφυλλιά, Φύλλη, Φύλλια, Φυλλιώ, Φυλλίτσα, Τριανταφυλλένια, Ρόζα

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας: Εργαστήριο Μουσικών Σωλήνων Boomwhackers

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ15.06.2019 | 12:53 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η καθηγήτρια μουσικής και συγγραφέας Έφη Μπαχτσεβάνα παρευρέθηκε στη Βιβλιοθήκη την Πέμπτη 13 Ιουνίου για να μυήσει τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου στο μαγικό κόσμο των μουσικών σωλήνων Boomwhackers. Το εργαστήριο-workshop χωρίστηκε σε δύο τμήματα: ένα για εκπαιδευτικούς και ένα για γονείς και παιδιά.

Τα boomwhackers (BW) επινόησε ο αμερικανός Craig Ramsell το 1995 και έχουν ενταχθεί στη μουσική εκπαίδευση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία, αλλάζοντας τα δεδομένα στην εκμάθηση της μουσικής. Τα boomwhackers είναι πλαστικοί, κουρδισμένοι σωλήνες σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα που όταν τους χτυπήσουμε σε ένα σταθερό σημείο π.χ παλάμη, χέρια, μηροί, γόνατα, πάτωμα, τραπέζι, καρέκλα κ.λ.π, παράγουν κάθε φορά έναν διαφορετικό μουσικό ήχο. Κάθε ήχος αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη νότα της διατονικής και χρωματικής κλίμακας. Ανάλογα με το μέγεθος του σωλήνα παράγεται και η αντίστοιχη νότα.

Τα παιδιά δουλεύοντας σε ομάδες,συντονίστηκαν μεταξύ τους, συγκεντρώθηκαν, συνεργάστηκαν και πήραν αποφάσεις. Μέσα από το παιχνίδι, κατανόησαν και διδάχθηκαν μουσικές έννοιες με απλό και διασκεδαστικό τρόπο.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης