Τρίτη 20.04.2021 | Εορτάζουν: Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος,Λάζαρος, Λάζος

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας: Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη με τον κ. Δημήτρη Καραθάνο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ15.05.2020 | 5:10 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με μεγάλη συμμετοχή και σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη με τον κ. Δημήτρη Καραθάνο το απόγευμα της Πέμπτης 14 Μαΐου 2020 σχετικά με την επίδραση της πανδημίας στη ψυχολογία των παιδιών και τον ρόλο των γονέων.

Ο κ. Καραθάνος είναι συντονιστής εκπαιδευτικού έργου του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας και υπηρετεί με μεγάλη υπευθυνότητα και αγάπη την εκπαιδευτική κοινότητα. Μέσω ενός παραλληλισμού μιας πραγματικής ιστορίας, όπως είναι ο κίνδυνος του Κορονωιού και μιας φανταστικής, όπως είναι το παραμύθι με τα τρία γουρουνάκια, ο κ. Καραθάνος προσπάθησε να επικοινωνήσει σκέψεις, απόψεις και ιδέες σχετικά με τους κινδύνους που καραδοκούν στη ζωή των μικρών και έφηβων παιδιών. Είναι υποχρέωση όλων, κυρίως των γονέων και των εκπαιδευτικών, να διδάξουν στα παιδιά να σκέφτονται, να εκφράζουν σκέψεις και συναισθήματα και να τονώσουν την αυτοεκτίμησή τους, οδηγώντας τα σταδιακά στην ανεξαρτησία και την αυτονομία.

Η περίοδος του υποχρεωτικού εγκλεισμού, αλλά και το μετέπειτα χρονικό διάστημα, είναι μια ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες, να οικοδομήσουμε αληθινές ανθρώπινες σχέσεις, να επενδύσουμε στην οικογένεια και να διδάξουμε στα παιδιά τους κινδύνους και πώς να τους αντιμετωπίζουν. Η ευτυχία, η δημιουργικότητα και η αγάπη είναι οι βάσεις πάνω στις οποίες θα στηριχτούμε για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Καραθάνο για αυτή την εποικοδομητική διαδικτυακή συνάντηση. Ευχόμαστε σύντομα να έχουμε τη χαρά να τον ακούσουμε και δια ζώσης.

 

Τηλεδιάσκεψη με τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο

Η Βιβλιοθήκη, συνεχίζοντας τις επιτυχημένες διαδικτυακές συναντήσεις που έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 στις 7:00 μ.μ. την τρίτη και τελευταία τηλεδιάσκεψη με τον συγγραφέα κ. Βαγγέλη Ηλιόπουλο που απευθύνεται στους μικρούς μας αναγνώστες.

Στη προηγούμενη συνάντηση, με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, ο κ. Ηλιόπουλος και τα παιδιά συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν μια δραστηριότητα. Ανατέθηκε στα παιδιά να φτιάξουν ένα ολιγόλεπτο βίντεο, όπου θα τραγουδούν το αγαπημένο τους τραγούδι ή νανούρισμα μαζί με τη μητέρα τους, τη γιαγιά τους ή κάποια μητρική φιγούρα σημαντική για τα ίδια και να μας το δείξουν την ημέρα της συνάντησης.

Περιμένουμε με χαρά και ανυπομονησία να μας αποστείλετε τα βίντεο που έχετε δημιουργήσει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Βιβλιοθήκης info@kalambakalibrary.org για να τα ακούσουμε όλοι μαζί!

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη τηλεδιάσκεψη μπορούν να συνδεθούν μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://us02web.zoom.us/j/88485756489 Password: 1

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop