Πέμπτη 18.07.2024 | Εορτάζουν: Αιμιλιανός, Αιμίλιος, Αιμιλιανή, Έμμυ, Αιμιλία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας: Πραγματοποιήθηκε το παιδικό εργαστήριο «Φένια, η αγαπημένη των ήχων» με θέμα τις αισθήσεις

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ27.09.2023 | 5:40 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το παιδικό εργαστήριο με θέμα τις αισθήσεις βασισμένο στο αγαπημένο βιβλίο «Φένια, η αγαπημένη των ήχων».

Πρόκειται για την ιστορία ενός τυφλού κοριτσιού που, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, καταφέρνει να βρει τη χαρά στις ομορφιές των ήχων που ζωντανεύουν τον κόσμο γύρω της. Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης στα παιδιά, η κατανόηση, όσο γίνεται, των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ένα άτομo ή ένα παιδί με απώλεια όρασης και του δικαιώματος ίσης μεταχείρισης από τους βλέποντες.

Μικροί και μεγάλοι προσπαθήσαμε να περπατήσουμε με τα μάτια κλειστά και ανακαλύψαμε πόσο δύσκολο είναι, ακούσαμε διάφορους ήχους από τη καθημερινότητά μας και προσπαθήσαμε να τους ταυτοποιήσουμε, αντιληφθήκαμε διάφορα αντικείμενα από την υφή και το σχήμα τους και όπως λέει και η Φένια: «η μύτη μας ανέλαβε ρόλο ντετέκτιβ» και ανακαλύψαμε γνωστές μυρωδιές λουλουδιών και φρούτων. Τέλος, απολαύσαμε αγαπημένες λιχουδιές και όλοι καταλάβαμε ότι όταν απουσιάζει η όραση, όλες οι άλλες αισθήσεις οξύνονται.

Όλοι μαζί ζήσαμε για λίγο στον κόσμο της Φένιας και καταλάβαμε πόσο ευγνώμονες είμαστε για πράγματα που θεωρούμε δεδομένα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης