Δευτέρα 26.07.2021 | Εορτάζουν: Ερμόλαος, Ερμολία, Λία, Παρασκευάς, Πάρης, Πάρις, Παρασκευή, Εύη, Εβίτα, Βούλα, Βιβή, Βέτη, Βέττη, Παρασκευούλα, Πάρις, Βίβιαν, Έρση, Ωραιοζήλη, Ωραιοζηλία, Ζήλια, Ζήλη, Ζέλια

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας: Ταξίδι στον χρυσό αιώνα του Περικλή

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ12.07.2019 | 5:10 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Την Παρασκευή, 12 Ιουλίου, ταξιδέψαμε στην Αθήνα του Χρυσού Αιώνα του Περικλή.

Αρχικά, οι μικροί μας φίλοι ενημερώθηκαν  για την πολιτική δράση του Περικλή, τις Καρυάτιδες, την καθημερινή ζωή των Αθηναίων και σχολίασαν το θέμα των αδέσποτων ζώων όπως θα έκαναν οι Αρχαίοι Έλληνες στην Αγορά.

Στο τέλος, πραγματοποιήθηκε ανάγνωση από το βιβλίο Ελπινίκη: Φωνές και Ψίθυροι στο Μουσείο της Ακρόπολης ενώ τα παιδιά έφτιαχναν τη μακέτα της Ακρόπολης με πηλό και χαρτόνια και συζητούσαν την Αθήνα του σήμερα.

Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο της Βιβλιοθήκης κ. Ζήση Παπαϊωάννου για τη πολύτιμη βοήθειά του.

Εξερευνούμε τον πλανήτη Άρη!!

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος για το έτος 2019, με τίτλο “Για Φαντάσου…”

Η δράση Εξερευνούμε τον Πλανήτη Άρηθα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 10:30 π.μ.

Ένα μαγικό ταξίδι στον Πλανήτη Άρη, ένα ταξίδι με τη φαντασία και το νου, μια κλεφτή ματιά στο μέλλον, ένα ταξίδι γνώσης για την κατάκτηση του κόκκινου πλανήτη. Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά θα ανακαλύψουν τις συνθήκες του γειτονικού μας πλανήτη, την επιστημονική διερεύνηση αυτών και θα αναρωτηθούν για το πώς θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε εκεί!

Για παιδιά 10-14 ετών.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop