Κυριακή 04.06.2023 | Εορτάζουν: Μάρθα

«Βλέποντας και κάνοντας η στρατηγική» στα ελληνοτουρκικά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ11.04.2023 | 5:15 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, αλλά και τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με ανακοίνωσή του.

Η Χαριλάου Τρικούπη, αρχικά, αναφέρθηκε στις χθεσινές (10/4) δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, σημειώνοντας πως «ο κ. Δένδιας μίλησε για ‘εξαιρετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις’, προτείνοντας μάλιστα αλλαγή του πλαισίου των διερευνητικών επαφών για την επίλυση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας».

«Όμως, οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τις οποίες θέτει ξανά ζήτημα κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου και επιζητεί μία διαπραγμάτευση ‘πακέτο’ για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ‘για όλα τα θέματα’, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η στρατηγική της κυβέρνησης βασίζεται στο ‘βλέποντας και κάνοντας’», σημείωσε χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Και τόνισε πως «οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως επικοινωνιακή ευκαιρία ή ως προεκλογικό τέχνασμα», προσθέτοντας ότι «απαιτούν σοβαρότητα, εθνική στρατηγική και μακροχρόνιο σχεδιασμό».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης