Σάββατο 17.01.2026 | Εορτάζουν: Αντώνιος, Αντώνης, Τόνης, Νάκος, Αντώνας, Αντωνάκος, Αντωνάκης, Τόνυ, Αντωνία, Αντωνούλα, Τόνια, Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης

Βουλή: Διακομματική επιτροπή για τα προβλήματα των αγροτών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.01.2026 | 6:11 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην έγκριση της κυβερνητικής πρότασης για τη σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής με διακομματικό προεδρείο που θα μελετήσει και επεξεργαστεί τα όσα συμβαίνουν στον αγροτικό τομέα (όχι το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά γενικότερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας”, προχώρησε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Η σύσταση της επιτροπής πάντως λόγω της αντίδρασης του ΚΚΕ δεν θα γίνει αυτόματα αλλά θα πρέπει να προηγηθεί οργανωμένη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Επίσης, η επιτροπή θα αποτελείται από 26 μέλη (14 μέλη από ΝΔ, 3 από ΠΑΣΟΚ, 2 από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ και από ένα βουλευτή τα υπόλοιπα κόμματα) με την πλειοψηφία να προτείνει για πρόεδρο τον Γιάννη Οικονόμου (ο αντιπρόεδρος θα προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και ο γραμματέας από τον ΣΥΡΙΖΑ), ενώ οι εργασίες της θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και να έχει κατατεθεί η αντίστοιχη έκθεση εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης