Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον Οργανισμό Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ31.07.2020 | 5:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολο, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ίδρυση Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε.).

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως πρόκειται για «νομοσχέδιο ανθρωπιστικό και μεταρρυθμιστικό» καθώς ο στόχος του ΟΔΙΠΥ είναι «η ισότιμη πρόσβαση και η καθολική κάλυψη του πληθυσμού στις υπηρεσίες Υγείας».

Είμαι, τόνισε, «ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί οι μεταρρυθμιστικές δράσεις του υπουργείου Υγείας δεν έχουν σταματήσει εν μέσω κορονοϊού, αλλά αντίθετα, όλο το υπουργείο εργάζεται με ένα σκοπό: τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών Υγείας, με γνώμονα την ενίσχυση της ασφάλειας των ασθενών, των πολιτών».

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «όλους αυτούς τους μήνες δώσαμε μια μεγάλη μάχη. Μια μάχη που τη δώσαμε όλοι μαζί. Και βάλαμε πάνω από όλα την αξία της ανθρώπινης ζωής.

»Αποδεικνύοντας περίτρανα, ότι πολιτική δεν είναι η επικοινωνία και οι μεγαλοστομίες, αλλά τα μετρήσιμα αποτελέσματα και η ουσία σε ζωτικά θέματα που αφορούν τους συμπολίτες μας».

Μετατρέψαμε ανέφερε ο κ. Κικίλιας, «το υγειονομικό πλεονέκτημα σε εθνικό κεκτημένο. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας είναι η ανάπτυξη ενός ανθρωποκεντρικού συστήματος υγείας, εκεί όπου βρίσκεται η έννοια της ποιότητας στις υπηρεσίες υγείας και αυτό δεν είναι ένας αφηρημένος όρος, αλλά μπορεί να μετρηθεί».

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι «αλλάζει αφήγημα με τεράστια ταχύτητα, σαν να κινείται με ελικόπτερο. Η υπόθεση δε, της υγείας και των υγειονομικών, είναι ίσως από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις αυτής της ταχύτητας με την οποία η κυβέρνηση κάνει μεταλλάξεις».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, τόνισε πως «η ιδέα της διασφάλισης ποιότητας είναι προφανής. Μην πάμε να σπάσουμε ανοιχτές πόρτες. Οι υπηρεσίες υγείας, όμως, είναι πολύ εξειδικευμένες και οι διαδικασίες είναι πολύπλοκες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ