Παρασκευή 22.01.2021 | Εορτάζουν: Αναστάσιος, Τάσος, Αναστάσης, Ανέστης, Αναστασία, Τασούλα, Τιμόθεος, Τίμος, Τιμάς, Τίμης, Θέος, Τιμοθέη, Τιμοθέα, Τίμα, Τίμη, Θέα, Θέη

«Βούλιαξε» από κόσμο το πνευματικό κέντρο στην ομιλία του Κ. Αγοραστού

ΤΟΠΙΚΑ22.05.2019 | 10:01 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

«Τα προβλήματα δεν λύνονται με συνθήματα λύνονται με έργα. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προκρίναμε την πράξη αντί της θεωρίας. Ακολουθήσαμε αταλάντευτα τον δρόμο της ανάπτυξης. Το δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης, το δρόμο της ευθύτητας και της αλήθειας.».

Τάδε έφη από τα Τρίκαλα και από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός.

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του πνευματικού κέντρου Τρικάλων, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας παρουσίασε το έργο της περιφέρειας Θεσσαλίας ενώ ταυτόχρονα ανέλυσε τους στόχους για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Η ίδια εικόνα επικράτησε και στον εξωτερικό χώρο του πνευματικού κέντρου, από το πλήθος Τρικαλινών που έσπευσε να συμμετέχει στην εκδήλωση του περιφερειάρχη των έργων.

«Θέσαμε στο επίκεντρο μιας πλατιάς και ισχυρής συμμαχίας, τον άνθρωπο και κάναμε πράξη την «Συμμαχία υπέρ των πολιτών». Χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς μυωπικές κομματικές αντιλήψεις, από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο.», τόνισε ο Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός αναφερόμενος στις δράσεις που υλοποιήθηκαν ήρθε να μιλήσει για ένα εργοτάξιο υψηλών απαιτήσεων για ένα μεγάλο στοίχημα με έντονη αναπτυξιακή δυναμική.

«Το έργο μας, αδιάψευστος κριτής μας. Είμαστε πρώτοι σε απορροφητικότητα έργων στην Ελλάδα με ποσοστό 95%. Σε 2.920 ημέρες Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, 4.789 έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 4,8 δις. ευρώ και 2.540 επενδύσεις, προϋπολογισμού 670 εκατομμυρίων ευρώ.

Το 2019, υπήρξε ορόσημο για τη Θεσσαλία, καθώς πέτυχε την υψηλότερη διάκριση στην ιστορία και μία από τις σημαντικότερες για τις Περιφέρειες της Ε.Ε.: ανακηρύχτηκε Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης.

Είμαστε κόμβος RegHub, ο μοναδικός στην Ελλάδα και ένας από τους 20 στην Ευρώπη. Έχουμε στο ενεργητικό μας ως Περιφέρεια 21 εθνικά και ευρωπαϊκά βραβεία. Πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών και όχι το αντίθετο. Δίκαιη αντιμετώπιση και σεβασμός σε όλους.», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του».

Εργοτάξιο

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων κατασκευάστηκαν ή εξελίσσονται 625 έργα συνολικού προϋπολογισμού 657.084.129,79 ευρώ.

Στον τομέα της Γεωργίας περιλαμβάνονται 60 έργα συνολικού προϋπολογισμού 24.168.386,68 ευρώ.

Μεταξύ άλλων ολοκληρώνεται το Φράγμα Ληθαίου συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ. Το έργο αναμένεται να αρδεύει πάνω από 6.000 στρέμματα. Ενώ για αγροτική οδοποιία έχουν διατεθεί 2,8 εκ ευρώ.

Στον τομέα της εκπαίδευσης υλοποιήθηκαν 28 έργα συνολικού προϋπολογισμού 34.812.447,04 ευρώ.

Επίσης σε όλη την Θεσσαλία μεταφέρονται καθημερινά 16 χιλιάδες μαθητές, (75 εκ. ευρώ διατίθενται για το σκοπό αυτό) και ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων μεταφέρονται καθημερινά 3.286 μαθητές.

Στον τομέα των οικιστικών αναπλάσεων έγιναν 12 έργα συνολικού προϋπολογισμού 11.461.192,81 ευρώ.

Στον τομέα του Περιβάλλοντος υλοποιήθηκαν 27 έργα συνολικού προϋπολογισμού 87.051.855,81 ευρώ.

Στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας, υλοποιήθηκαν 26 έργα συνολικού προϋπολογισμού 12.006.769,92 ευρώ.

Στον τομέα της Ψυχικής Υγείας ιδιαίτερα, νέο έργο είναι η Ενίσχυση Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ν. Τρικάλων 251.575 ευρώ.

Στο πλαίσιο δε της εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος είναι προς ένταξη τα παρακάτω έργα:

Ενεργειακή Αναβάθμιση 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων 842.000 ευρώ.

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτηρίου Επιμελητηρίου Τρικάλων 500.000 ευρώ.

Ενεργειακή Αναβάθμιση 2ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας 220.000 ευρώ.

Εγκρίθηκε η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Τρικκαίων με τίτλο: «Τρίκαλα – Μια Ανοιχτή Πόλη – Πρότυπο στις Όχθες του Ληθαίου» με 15 έργα συνολικού προϋπολογισμού 9.890.000 ευρώ.

Στην περιοχή των Μετεώρων εκτός από τις δράσεις τουριστικής προβολής που υλοποιούμε (εκθέσεις, fam trips και media trips, κινηματογραφικές παραγωγές) υλοποιήθηκαν Μουσεία αλλά και σημαντικά έργα υποδομών για την ενίσχυση του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή που ξεπερνούν τα 2,8 εκ ευρώ.

Επίσης παραγωγή vr videos 360: για πρώτη φορά Περιφέρεια στη χώρα θα συμμετέχει σε εκθέσεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και θα παρουσιάζει τους προορισμούς της Θεσσαλίας με video vr360, προσδίδοντας μια καινοτόμα εικόνα, μια εικόνα που θα φέρει πιο κοντά τον επισκέπτη στον προορισμό

Στον τομέα της ύδρευσης –αποχέτευσης υλοποιούνται 23 έργα συνολικού προϋπολογισμού 23.744.520,85 ευρώ.

Στον τομέα των συγκοινωνιακών έργων υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη 342 έργα συνολικού προϋπολογισμού 396.255.553,10 ευρώ.

Νέα έργα

Επίσης προς υλοποίηση είναι και τα έργα: Συνεδριακό Κέντρο Μετεώρων, ο δρόμος Τρικάλων-Καρδίτσας, η ολοκλήρωση του έργου του Αχελώου, η γέφυρα Αλεξίου-Αρματολικό στον δρόμο Τρικάλων-Αρτας, η είσοδος της Καλαμπάκας (4,5 εκ ευρώ), η βελτίωση της εισόδου των Τρικάλων από Λάρισα, κατασκευή νέου αρδευτικού έργου, με 250 χλμ. υπόγειων δικτύων σε 24 χωριά, από την Σαρακίνα μέχρι την Πηνειάδα, ζητείται την εκχώρηση αρμοδιότητα για να κατασκευάσει η Περιφέρεια τα φράγματα Πύλης και Νεοχωρίου. Αρδευτικά Δίκτυα Τρικάλων 12.200.000 ευρώ, κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Παλαιμονάστηρου 1.700.000 ευρώ, Αρδευση Αμπελίων T.K. Βασιλικής Δήμου Μετεώρων Τοπική Κοινότητα Βασιλικής 700.000 ευρώ, Εκσυγχρονισμός Υπογειοποίηση Δικτύου Άρδευσης Κτηματικής Περιοχής Φαρκαδόνας Δημοτική Κοινότητα Φαρκαδόνας 1.123.901,35 ευρώ.

«Εμείς επιλέξαμε την πράξη. Επιλέξαμε την ευθύνη να δημιουργήσουμε μία νέα αρχιτεκτονική για την Θεσσαλία.

Σκεφτόμαστε Θεσσαλικά, πράττουμε συλλογικά, υλοποιούμε μεθοδικά, παράγουμε συστηματικά, αγωνιζόμαστε καθημερινά, προάγουμε χωρίς διακρίσεις, σχεδιάζουμε με ανοιχτούς ορίζοντες, προγραμματίζουμε με συνέπεια και συνέχεια, διεκδικούμε σθεναρά, προσπαθούμε ακούραστα.

Το να υπηρετείς την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αγώνας αντοχής, υπομονής, επιμονή και αφοσίωσης. Χτίζουμε όλοι μαζί σήμερα την Θεσσαλία του αύριο, την Θεσσαλία της Ελλάδας και της Ευρώπης. Το αύριο είναι δικό μας και θα το κερδίσουμε», τόνισε καταχειροκροτούμενος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop