Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Βραδιά Κάλλας με τρεις κορυφαίες Ιταλίδες σολίστ στα Τρίκαλα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ23.01.2023 | 6:33 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μία σπουδαία βραδιά Όπερας με τρεις πολύ σημαντικές Ιταλίδες ερμηνεύτριες, θα φιλοξενήσει η πόλη των Τρικάλων, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας(1923- 1977), που τιμά φέτος όλος ο κόσμος με τη συμπλήρωση εκατό (100) χρόνων από τη γέννησή της.

Η φετινή χρονιά τιμάται παγκοσμίως η κορυφαία Ελληνίδα ντίβα και χαρακτηρίζεται ως έτος Κάλλας το 2023, αναδεικνύοντας το παγκόσμιο αποτύπωμά της και ο ιστορικός Σύλλογος οι «Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων», ανέλαβε την πρωτοβουλία της υλοποίησης αυτής της μοναδικής και σπάνιας συναυλίας .

Στη διοργάνωση συμμετέχουν ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς των Τρικάλων και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Συμμετέχουν τρείς εξαιρετικές Ιταλίδες σολίστ με διεθνή καριέρα και ακτινοβολία, που θα ερμηνεύσουν τις σημαντικότερες και πιο γνωστές άριες της Μαρίας Κάλλας.

Συγκεκριμένα θα εμφανιστούν η διακεκριμένη υψίφωνος και Πανεπιστημιακή καθηγήτρια Teresa Cardace, η υψίφωνος Francesca Campanella και η μέτζο- σοπράνο Ester Ferraro, που θα ερμηνεύσουν γνωστές άριες των Gluck, Bellini, Saint, Catalani, Bizet, Gounod, Puccini, Boito, Mascagni, Cilea, Verdi, Delibes και Offenbach. Στο πιάνο συνοδεύει η καθηγήτρια Maria Sarli.

Ο Ιστορικός και μοναδικός Σύλλογος «Φίλων Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων» καθώς και ο «Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας ,στηρίζουν επανειλημμένα εκδηλώσεις στα Τρίκαλα και στην Καλαμπάκα, που ενισχύουν ακόμη περισσότερο τις Ελληνοιταλικές σχέσεις και ειδικότερα στον τομέα του Πολιτισμού, Τέχνης και της Μουσικής, καθώς και στον τομέα της Κοινωνικής Συνοχής, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης, Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων» και οι συνεργάτες του στο Δ.Σ, παρουσιάζουν την πρώτη μάλλον εκδήλωση πανελλαδικά στο Έτος Κάλλας στα Τρίκαλα, αφιερωμένη στην κορυφαία Ελληνίδα με την παγκόσμια αναγνώριση.

Η συναυλία των τριών διακεκριμένων Ιταλίδων αποτελεί ένα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός για τη Θεσσαλία και είναι σίγουρα η πρώτη στη Θεσσαλία, αφιερωμένη στην μεγάλη Ελληνίδα ντίβα.

Την Συναυλία θα παρουσιάσει μια από τις κορυφαίες πνευματικές προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας, ο Αλέξης Κωστάλας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης