Τρίτη 20.04.2021 | Εορτάζουν: Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος,Λάζαρος, Λάζος

Βράβευση των μαθητών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων για τον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους

ΤΟΠΙΚΑ23.05.2019 | 4:13 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, η βράβευση  των ταινιών για τον 9ο διεθνή διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Cinema διάβασες;;;».

Η ταινία του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων «Διδάγματα Ζωής», απέσπασε Εύφημο Μνεία και 1ο βραβείο στην κατηγορία «Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση»για «Το Τραγούδι της Φιλίας». Σκοπός της ταινίας ήταν να δείξουμε ότι το σχολείο πέρα από τις γνώσεις που παρέχει, διδάσκει συμπεριφορές και προωθεί αξίες, όπως την αξία της φιλίας, της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας, της ομαδικότητας, της αλληλεγγύης, την άρση των προκαταλήψεων και των στερεοτύπων. Αξίες που δημιουργούν δυνατές προσωπικότητες, ενεργούς πολίτες και βοηθούν τα παιδιά να ανταπεξέλθουν στην κοινωνία των προκλήσεων και της διαφορετικότητας.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές/τριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων και ιδιαίτερα στους πρωταγωνιστές της ταινίας: Αγραφιώτη Χριστίνα, Αργύρης Βασίλης, Κούτουλα Κατερίνα, Μόκας Χρήστος, Μουρεχίδου Μαρία, Σινάι Μίλτο. Τους καθηγητές που συντόνισαν στο πρόγραμμα: Γρηγορίου Αρετή, Μπάνος Δημήτρης, Τασούλα Λίτσα, Χαρίτος Χαράλαμπος και σε αυτούς που βοήθησαν στο τεχνικό κομμάτι της ταινίας: Μάνθος Θανάσης,Μπουλογεώργος Ραφαήλ και Καραγιώργος Στέλιος.

Την ταινία και το τραγούδι μπορείτε να τα παρακολουθήσετε από τους παρακάτω συνδέσμους στο youtube:

 

Συγχαρητήριο Παπαστεργίου

«Με μεγάλη χαρά» ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε τη βράβευση συμμετοχής του ΕΕΕΚ Τρικάλων σε διαγωνισμό με τίτλο «Cinema διάβασες;;;». Η ταινία του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων έχει ως τίτλο «Διδάγματα Ζωής», απέσπασε Εύφημο Μνεία και 1ο βραβείο στην κατηγορία «Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση» για «Το Τραγούδι της Φιλίας».
Ο κ. Παπαστεργίου απέστειλε σχετική συγχαρητήρια επιστολή στον διευθυντή του σχολείου κ. Νεκτάριο Μπαζή, όπου επισημαίνει αρχικώς, ότι «το ΕΕΕΕΚ Τρικάλων βραβεύεται. Είτε στο FreeMobility είτε στο «Cinema διάβασες;;;», οπότε «οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες του σχολείου τιμούν τα Τρίκαλα! Τιμούν την προσπάθεια, τη γνώση, τη συμμετοχή και, πάνω απ’ όλα, την αγάπη της σχολικής κοινότητας για τη μέγιστη συνεισφορά στους συμπολίτες μας ΑμεΑ».

Και συνεχίζει ο κ. Παπαστεργίου: «Μέσω της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, με προγράμματα και δράσεις, το ΕΕΕΕΚ δείχνει τον δρόμο της συμμετοχής όλων μας στην προσπάθεια να αλλάξουμε. Σε αυτήν την προσπάθεια είχαμε τη χαρά να είμαστε αρωγοί. Σε αυτήν την προσπάθεια, θέλουμε να είμαστε αρωγοί».

Τέλος, ο Δήμαρχος Τρικκαίων ζητά από τον διευθυντή «να μεταφέρετε στους μαθητές, τις μαθήτριες, τους/τις εκπαιδευτικούς, όλους τους συντελεστές, τους γονείς και κηδεμόνες, τα θερμά μου συγχαρητήρια. Το ΕΕΕΕΚ συνεχίζει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την τρικαλινή κοινωνία».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop