Τετάρτη 31.05.2023 | Εορτάζουν: Ερμείας, Ερμειάς, Ερμεία, Μάγος, Μάγια

Βραβεύτηκαν οι τακτικοί Τρικαλινοί παιδικοί αναγνώστες

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ01.04.2023 | 1:24 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου τίμησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων. Μια εκδήλωση που αποτελεί θεσμό για την Βιβλιοθήκη αλλά και τα παιδιά που την επισκέπτονται για να δανειστούν βιβλία τα οποία θα τους συντροφεύσουν στον ελεύθερο χρόνο τους.

H Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων τιμώντας και φέτος την ημέρα γενεθλίων του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν διοργάνωσε επιτυχώς στο Παιδικό Τμήμα της εκδήλωση, η οποία περιλάμβανε ομιλία από την συμπολίτισσα συγγραφέα Τούλα Τίγκα, με θέμα: «Τα παιδιά στον κόσμο της λογοτεχνίας» και Βράβευση των τακτικότερων αναγνωστών – μαθητών για το έτος 2022.

«Είδα με μεγάλη μου έκπληξη ότι, μέσα στην περασμένη χρονιά, τα παιδιά που βραβεύονται σήμερα διάβασαν από 50 μέχρι 100 βιβλία. Μάλλον το βιβλίο γιορτάζει κάθε μέρα και όχι μια φορά τον χρόνο», επεσήμανε, στην αρχή ομιλίας της, η κα. Τίγκα, η οποία προτίμησε να μιλήσει ως αναγνώστης και όχι ως συγγραφέας, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις των παιδιών.

Κλείνοντας, υπογράμμισε εμφατικά: «Ο κόσμος της Λογοτεχνίας δεν είναι ένας κόσμος ψεύτικος. Από τα σπλάχνα του κόσμου μας βγαίνει. Και οι συγγραφείς είναι άνθρωποι σαν κι εμάς. Από την καθημερινότητα, απ’ όσα ζούμε, από την κοινωνία την δική μας, παίρνουν τα θέματά τους. Χτίζουν έναν κόσμο καινούργιο, με παλιά υλικά, όπως λέει κάπου η Μάρω Δούκα, μια από τις πολύ καλές σύγχρονες συγγραφείς».

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Τρικκαίων, Μιχάλης Λάππας, αποκαλύπτοντας ότι το πιο αγαπημένο του βιβλίο, το οποίο ως παιδί διάβασε τρεις φορές, ήταν «Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ». Αργότερα, πήγε να το δει στον Κινηματογράφο, «αλλά ήταν απλώς ωραίο. Δεν συγκρίνονταν σε καμιά περίπτωση με το βιβλίο!».

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης