Τρίτη 05.12.2023 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

Βραβείο Green Award στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

ΤΟΠΙΚΑ10.09.2022 | 12:19 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με το πρώτο βραβείο των GREEN AWARDS 2022, στην κατηγορία «Πρόγραμμα Ανακύκλωσης με διαλογή στην Πηγή σε Περιφέρεια» τιμήθηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο διαγωνιστικό θεσμό που διοργανώνουν ο διεθνής ενημερωτικός φορέας Τhe Εconomist και το powergame.gr, επιβραβεύοντας τις σημαντικότερες δράσεις Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημοσίων φορέων και επιχειρήσεων για το περιβάλλον. Το βραβείο παρέλαβε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, κατά τη διάρκεια του διεθνούς Αναπτυξιακού Συνεδρίου «The Second Thessaloniki Metropolitan Summit», στη Θεσσαλονίκη, παρουσία Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βραβεύτηκε για το σύνολο των έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων που έχει σε εξέλιξη, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και το Υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) και τα οποία συμβάλλουν στην αύξηση της ανακύκλωσης. Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 138,4 εκατομμυρίων ευρώ, με τη λειτουργία των οποίων επιτυγχάνεται, με χρονικό ορίζοντα το 2030, η μείωση των βιοαποβλήτων που οδηγούνται σε ταφή σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40%, η αύξηση της επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης κατά 90.000 τόνους αστικών αποβλήτων κατ’ έτος, αλλά και η ενεργειακή αξιοποίηση των υπολειμματικών προϊόντων των Μονάδων Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων, για την παραγωγή βιοαερίου.

«Δημιουργούμε αξιόπιστο σύστημα για να μας εμπιστεύονται οι πολίτες. Θέλουμε να ξέρουν ότι τους προστατεύουμε και όχι απλά να το πιστεύουν» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Παράγουμε ένα καλύτερο αύριο με οδηγό την πράσινη ανάπτυξη. Τα λόγια του Λένιν φαίνεται να περιγράφουν αυτό που ζούμε: «Υπάρχουν δεκαετίες όπου τίποτα δεν συμβαίνει και υπάρχουν εβδομάδες όπου συμβαίνουν δεκαετίες». Πράγματι, ζούμε μια «πολυκρίση», με προκλήσεις σε πολλαπλά μέτωπα – ασφάλεια, οικονομία, κλιματική αλλαγή, μετανάστευση κ.λπ. Χρειαζόμαστε τεράστια αποθέματα αυτοελέγχου και στωικότητας προκειμένου να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες και τις αβεβαιότητες της εποχής. Κι αν τα καταφέρουμε, θα είναι γιατί θα μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτά τα οποία ελέγχουμε, ώστε να οδηγηθούμε σε αποτέλεσμα δημιουργίας. Είμαστε περήφανοι για τη νέα βράβευση, που αναγνωρίζει στην πράξη το ολοκληρωμένο, στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την προώθηση της ανακύκλωσης, την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, την αποτελεσματικότερη διαχείριση των στερεών αστικών αποβλήτων σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους τους συνεργάτες, τους Υπουργούς, τους Δημάρχους, τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που σε μια δύσκολη στιγμή, μας δίνουν τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα με αξία για τους πολλούς».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης