Πέμπτη 22.02.2024 | Εορτάζουν: Θαλάσσιος, Θαλάσσης, Θάλασσα, Θαλασσινή, Θαλασσιά, Θαλασσία

Βραβείο «Πολιτικής Πράξης» για τον Περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ15.01.2024 | 4:17 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Κεντρικό πρόσωπο στην εκδήλωση Βραβεύσεων «Τα πρόσωπα της Χρονιάς 2023» που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος, ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο «Πολιτικής Πράξης» στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικό Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών το βράδυ του Σαββάτου.

Πριν από τη βράβευση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας προβλήθηκε βίντεο από τη διαδρομή του Δημήτρη Κουρέτα, από τα προσφυγικά της Πάτρας, στη Θεσσαλονική, τη Βοστόνη και το Χάρβαρντ, μέχρι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και εντέλει την εκλογή του στη θέση του Περιφερειάρχη. Φανερά συγκινημένος ο Δημήτρης Κουρέτας παρέλαβε το βραβείο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και μίλησε για όλη αυτή τη διαδρομή, που πάντα – όπως είπε – είχε ένα στόχο: «Ότι κάνω, να το κάνω στην υπηρεσία των πολιτών και για την προσφορά στην κοινωνία».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε επίσης στα παιδικά του χρόνια, στις φτωχογειτονιές των Προσφυγικών, στους γονείς του, αλλά και στη διαδρομή που ακολούθησε με τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη και την Αμερική. Μίλησε ακόμα για την πολιτική του πορεία στη Θεσσαλία, αλλά και για το δύσκολο ρόλο που αναλαμβάνει για την ανασυγκρότηση της περιφέρειας μετά την καταστροφή που υπέστη τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης