Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ξεμπλόκαρε το έργο στην Παναγία Επίσκεψη στο Βαρούσι

ΤΟΠΙΚΑ02.04.2024 | 9:02 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ξεμπλόκαρε το έργο της ανάπλασης στην Αγία Επίσκεψη το οποίο από την περασμένη Παρασκευή συνεχίζεται κανονικά. Η αρμόδια Επιτροπή της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων, εξέτασε την ένσταση του Συλλόγου Βαρουσίου που ήγειρε ενστάσεις ως προς την υλοποίηση του έργου, χωρίς όμως να τις υιοθετήσει. Η Επιτροπή ενέκρινε τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του έργου απορρίπτοντας την ένταση και ανοίγοντας το δρόμο της επανέναρξης των εργασιών, όπως και έγινε, την περασμένη Παρασκευή με τον εργολάβο κ. Γιώργο Γκέκα να δηλώνει (ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ)  ότι οι εργασίες θα εξελιχθούν με πυρετώδεις ρυθμούς, θέτοντας ως χρονοδιάγραμμα παράδοσης, την 30η Ιουνίου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιουργεί την προοπτική ολοκλήρωσης του έργου σε μία ιστορική συνοικία της πόλης προκειμένου αυτό να μην έχει την πορεία του έργου της κεντρικής πλατείας το οποίο ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη των εργασιών, παραμένει ημιτελές.

Πρόκειται για την «Ανάπλαση Κοινόχρηστου χώρου Ι.Ν. Αγ. Επίσκεψης στην Πόλη των Τρικάλων». Δηλαδή, για την πλατεία πέριξ της εκκλησίας και στον χώρο μπροστά από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.

Το έργο χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο» με προϋπολογισμό 610.000 € και τον έργο ανέλαβε η εταιρεία «Α.ΛΙΤΟΥ-Γ.ΓΚΕΚΑΣ Ο.Ε».

Το έργο εκσυγχρονίζει την εικόνα της περιοχής, καθώς προβλέπεται αποκατάσταση της πλακόστρωσης του υπαίθριου χώρου γύρω από τον περιβάλλοντα χώρου του Ι.Ν. της Αγ. Επίσκεψης και του 4ου Δημοτικού, αλλά και δημιουργία νέων καθιστικών και νέων χώρων πρασίνου.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε μια έκταση 2350 τ.μ., για την εξυπηρέτηση του σχολείου και της εκκλησίας. Περιλαμβάνουν, επίσης, νέα παρτέρια – καθιστικά γύρω από το σχολείο και την εκκλησία, νέο φωτισμό, νέο δίκτυο ομβρίων, χώρο καθιστικού με πολλαπλή χρήση στη νοτιοδυτική πλευρά της πλατείας. Ακόμη, τοποθετούνται νέα υλικά, αποξηλώνονται όλα τα παλιά και γίνονται πρόσθετες διαμορφώσεις, ενώ έμφαση δίνεται και στα υλικά για την ομαλή διεξαγωγή της τοπικής κυκλοφορίας.

Και αυτό το έργο, και η αναβάθμιση 18 δρόμων στο Βαρούσι, μαζί με την ανάδειξη της οικίας Τζάνα σε χώρο για προβολή της κληρονομιάς των Τρικάλων, αναμορφώνουν την πιο ιστορική συνοικία των Τρικάλων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης