Παρασκευή 09.12.2022 | Εορτάζουν: Άννα, Αννίτα, Ανίτα, Ανέτα, Αννέτα, Ανναμπέλλα, Ανναμαρία, Αννούλα, Ανέζα, Ανεζούλα, Άννη

Ξεχωριστή ημέρα για τους πρωτοετείς της ΣΜΥ

ΤΟΠΙΚΑ21.10.2022 | 6:42 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ξεχωριστή ημέρα για τους πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων.

Παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού, Αντιστράτηγου, Νικόλαου Φλάρη, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στο Στρατόπεδο «Καβράκου», η τελετή ορκωμοσίας των 299 πρωτοετών σπουδαστών, Τάξης 2025 «Συνταγματάρχη (ΠΖ) Κωνσταντίνου Κόκκα».

Στην τελετή παρέστησαν οι θρησκευτικές, στρατιωτικές και πολιτικές Αρχές της πόλης των Τρικάλων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και οι συγγενείς των ορκισθέντων σπουδαστών.

Την ορκωμοσία τέλεσαν οι Μητροπολίτες Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Η ατμόσφαιρα στη διάρκεια της τελετής ήταν ιδιαίτερα ζεστή, καθώς γονείς και σπουδαστές είδαν τους κόπους τόσων ετών να αποδίδουν καρπούς μετά την επίσημη ένταξη στην μεγάλη Στρατιωτική οικογένεια.
Φέτος στην Σχολή κατατάχθηκαν 176 σπουδαστές (Όπλων), 87 Σπουδαστές (Σωμάτων) και 36 Ελληνοκύπριοι σπουδαστές (30 Όπλων – 6 Σωμάτων).
Όπως προαναφέραμε η Τάξη 2025 είναι αφιερωμένη στον ήρωα Συνταγματάρχη (ΠΖ) Κωνσταντίνο Κόκκα.
Ο Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Κόκκας, ως επικεφαλής Διμοιρίας του 6ου Λόχου της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος στις πολεμικές επιχειρήσεις του 1974, στην περιοχή του χωριού «ΚΙΟΝΕΛΙ», στην Κύπρο, υπερασπιζόμενος την κυριαρχία της μεγαλονήσου κατά την τουρκική εισβολή.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης