Τετάρτη 30.11.2022 | Εορτάζουν: Ανδρέας, Αντρέας, Ανδρίκος, Αντρίκος, Ανδριάνα, Ανδρούλα, Ανδριανή, Αντριάννα

Ξεχωρίζει παγκοσμίως Τρικαλινή νεοφυής επιχείρηση

ΤΟΠΙΚΑ16.07.2018 | 6:20 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο τελικός του διαγωνισμού «Israel at 70: Innovation at its Best 2018» για νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Ο τελικός έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας, στο χώρο του Invent ICT, όπου οι 5 φιναλίστ ομάδες, παρουσίασαν τις ιδέες τους σε 5 διακεκριμένους Έλληνες και Ισραηλινούς κριτές, παρουσία της Πρέσβεως του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιρίτ Μπέν –’Αμπα, του Μιχάλη Στάγκου, συνιδρυτή των Industry Disruptors Game Changers (ID-GC) και πλήθους φίλων της Ελληνικής startup σκήνης.

Ο δεκαεννιάχρονος Τρικαλινός επιστήμονας, Βαγγέλης Καραθάνος, ιδρυτής της εταιρείας Geabit, κέρδισε τις εντυπώσεις των κριτών παρουσιάζοντας μια startup τεχνητής νοημοσύνης με τεχνολογία αιχμής που βοηθά με λύσεις τους αγρότες να παράγουν ασφαλέστερες και υψηλότερης ποιότητας καλλιέργειες.

Ο Βαγγέλης Καραθάνος θα ενταχθεί σε ειδική ελληνική επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί 2-6 Σεπτεμβρίου 2018. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με Ισραηλινούς αντιπροσώπους επενδυτικών κεφαλαίων (VC’s) και εταιρειών. Επιπλέον θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ καινοτομίας «DLD Tel Aviv Innovation Festival», το μεγαλύτερο συνέδριο υψηλής τεχνολογίας του Ισραήλ, μαζί με εκατοντάδες άλλους εκπρόσωπους νεοφυών επιχειρήσεων και επενδυτικών κεφαλαίων (VCs & angel investors) καθώς και στελέχη πολυεθνικών εταιρειών από το Ισραήλ αλλά και απ’ όλο τον κόσμο.

Στην κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού συμμετείχαν η Ισραηλινή επιχειρηματίας κυρία Merav Oren, Serial & Multidisciplinary Entrepreneur, ιδρυτής της WMN – χώρος εργασίας & οικοσύστηματος νεοφυών επιχειρήσεων για γυναίκες επιχειρηματίες στο Ισραήλ, η κυρία Αλεξάνδρα Χολή, partner στο Metavallon VC, η κυρία Δανάη Μπεζεντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navigator Shipping Consultants, ο κύριος Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας και ο κύριος Κώστας Σαριδάκης, Πρόεδρος και συνιδρυτής της e-table.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης