Πέμπτη 27.01.2022 | Εορτάζουν: Χρυσόστομος, Χρυσοστόμης, Χρυσοστόμη, Χρυσοστομία, Χρυσοστομίτσα

Ξεχρέωσε και τον ΕΦΚΑ ο δήμος Πύλης

ΤΟΠΙΚΑ27.09.2019 | 12:58 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Από το 2011 και μετά τα χρέη του Δήμου Πύλης, προέκυψαν κυρίως λόγω της συνένωσης δήμων και Κοινοτήτων και των υπέρογκων χρεών αρκετών Καποδιστριακών Δήμων τότε. Ανάμεσα σε αυτά και χρέη ασφαλιστικών εισφορών προς το τότε ΙΚΑ και σημερινό ΕΦΚΑ που μαζί με τους τόκους άγγιξαν κοντά τις 500.000 ευρώ για την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Ανάπτυξης που διαχειριζόταν το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Το ποσό προέκυψε από την καθυστέρηση της καταβολής της χρηματοδότησης του εν λόγω προγράμματος από το τότε υπουργείο. Υπενθυμίζεται, ότι η μόνη υποχρέωση του δήμου ήταν η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών. Ωστόσο λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων στη μισθοδοσία ο δήμος Πύλης έφτανε να καταθέτει κατά προτεραιότητα τα χρήματα στους εργαζόμενους αφήνοντας πίσω τις ασφαλιστικές εισφορές. Το 2016, το ζήτημα βρέθηκε σε αδιέξοδο και η κοινωφελής επιχείρηση λύθηκε με τους εργαζόμενους αλλά και τα χρέη της να περνάνε στο δήμο Πύλης.

Το πρόγραμμα ρύθμισης χρεών των 120 δόσεων , έσωσε κυριολεκτικά το δήμο Πύλης ο οποίος προχώρησε στη ρύθμιση του εν λόγω χρέους. Ωστόσο το ποσό μηνιαίως κόστιζε σημαντικά στο δήμο και έπειτα από συνέργεια με το αρμόδιο Υπουργείο, εγκρίθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η χρηματοδότηση του δήμου Πύλης για κάλυψη του ποσού και άμεση απαλλαγή από τους τόκους με την εφάπαξ καταβολή του.

Όπερ κι εγένετο με το δήμο να συνεισφέρει περί τις 30.000 ευρώ και σήμερα, μετά την έκδοση εντάλματος πληρωμής πριν δύο μέρες, να μην οφείλει στον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων και να μπορεί ταυτόχρονα να κατανέμει σε άλλες δράσεις τους πόρους που κατέβαλε για το σκοπό αυτό κάθε μήνα.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020