Κυριακή 09.05.2021 | Εορτάζουν: Χριστόφορος, Χριστοφόρης, Φόρης, Χριστόφης, Χριστοφία, Χριστοφίνα, Ησαΐας

Ξεφυλλίζοντας μια περιπετειώδη διαδρομή της πολεμικής και κατοχικής περιόδου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΑ13.06.2018 | 9:01 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Αποτελεί μια αφήγηση με πλούσιες λεπτομέρειες μιας περιπετειώδης διαδρομής της πολεμικής και κατοχικής περιόδου 1942-1945.

Ο λόγος για το Βιβλίο «Χρονικό 1942-1945 – Το Τμήμα Κωστόπουλου – Σαράφη και η Αντίσταση στη Δυτική Θεσσαλία» του αντισυνταγματάρχη Πεζικού ε.α. Γεώργιου Κωστόπουλου το οποίο παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Τρικκαίων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις εκδόσεις Αλφειός και το Βιβλιοπωλείο Επιλογή της Ανθούλας Αλεξανδρή και τελούσε υπό την αιγίδα των Δήμων Τρικκαίων και Πύλης.

Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Γεώργιος Σιούλας, δικηγόρος, επιμελητής έκδοσης, ο κ. Δημήτρης Κωνσταντινίδης, εκπαιδευτικός ΜΕ και ο κ. Κώστας Μιχαλάκης, καθηγητής Φιλολογίας –Αρχαιολογίας.

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση το «Χρονικό 1942-1945 – Το Τμήμα Κωστόπουλου – Σαράφη και η Αντίσταση στη Δυτική Θεσσαλία» αποτελεί τη σχολιασμένη έκδοση ενός δακτυλογραφημένου κειμένου 150 σελίδων, στο οποίο ο αντισυνταγματάρχης Πεζικού ε.α. Γεώργιος Κωστόπουλος αφηγείται την περιπετειώδη διαδρομή του κατά την κατοχή, την πρώιμη ένταξή του στην Αντίσταση ήδη από τα τέλη του 1942, την ίδρυση του Εθνικού Στρατού Απελευθερωτικής Προσπάθειας (ΕΣΑΠ) στα βουνά της Δυτικής Θεσσαλίας, τη διάλυση του τμήματος και τη σύλληψή του από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ τον Μάρτιο του 1943, καθώς και τις εμπειρίες του στη Μέση Ανατολή, στα Δεκεμβριανά και τους πρώτους μήνες μετά την Απελευθέρωση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop