Σάββατο 13.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Ξεκινά η Μετεκπαίδευση του Υπουργείου Τουρισμού στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ12.11.2019 | 12:13 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με υψηλές προσδοκίες και ως ένα σημαντικό βήμα ξεκινά το τμήμα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού σε κομβικές τουριστικές περιοχές, μεταξύ αυτών και στα Τρίκαλα.

Πρόκειται για έναν κύκλο εκπαίδευσης που θα δώσει τη δυνατότητα πτυχίου σε εργαζόμενους ξενοδοχείων και στον κλάδο επισιτισμού ενώ παράλληλα θα υπάρξει και επιδότηση. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων με ιδιαίτερα ικανοποιητική ανταπόκριση. Μένει πλέον η αξιολόγησή τους αλλά και η εύρεση χώρου που θα φιλοξενεί τα μαθήματα στην περιοχή μας.

Τα προγράμματα μετεκπαίδευσης και επανακατάρτισης απευθύνονται σε όλους τους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού. Θα λειτουργήσουν 33 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ρόδος, Κέρκυρα, Άγιος Νικόλαος, Ηράκλειο, Ναύπλιο, Λουτράκι, Πύργος, Καλαμάτα.

Στόχος των προγραμμάτων είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους εργαζομένους σε τουριστικές δομές και η κατάκτηση αντίστοιχων δεξιοτήτων.

Στα Τρίκαλα θα ενταχθούν 50 άτομα ηλικίας 20-55 ετών, οι οποίοι αποδεδειγμένα (μέσα από τα ένσημά τους) είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι του τουριστικού κλάδου κλαι το σεμινάριο θα διαρκέσει σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο 380 ώρες.

Όπως είναι λογικό, μετά την επίμονη προσπάθεια που κατέβαλε ο Σύλλογος Ξενοδοχοϋπαλλήλων  ύπνου και επισιτισμού  Ν. Τρικάλων και δη του ο πρόεδρος κ. Γιώργος Ανδριόπουλος, το αποτέλεσμα και η ένταξη του νομού Τρικάλων μεταξύ τόσων σημαντικών τουριστικών προορισμών, έφερε ιδιαίτερη ικανοποίηση. «Εδώ και χρόνια προσπαθούσαμε να πείσουμε την αναγκαιότητα μιας τέτοιας σχολής μετεκπαίδευσης στην περιοχή μας. Υπάρχουν πολλοί συνάλδεφοι που εμπειρικά ασκούν το επάγγελμα και τώρα τους δίνεται η δυνατότητα να εκπαιδευτούν περαιτέρω, ακόμη και να παρακολουθήσουν σεμινάρια αγγλικών για όσους έχουν δηλώσει ότι δεν γνωρίζουν. Όλα αυτά θα φέρουν ένα πτυχίο που θα θωρακίσει επαγγελματικά τους συναδέλφους που θα συμμετέχουν» δήλωσε ο κ. Ανδριόπουλος.

Αξίζει βέβαια να επισημανθεί πόσο σημαντικό είναι σε αυτή την περίπτωση να υπάρχει και συσπείρωση στο Σύλλογο από πλευράς των εργαζομένων, μιας και μέσα από αυτή τη δυναμική, προασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων σε πολλαπλά επίπεδα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης