Τρίτη 16.08.2022 | Εορτάζουν: Αλκιβιάδης, Άλκης, Άλτσος, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διομήδης, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα

Ξεκινά στις αρχές του έτους το νότιο τμήμα του Ε65

ΤΟΠΙΚΑ21.12.2018 | 5:01 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του νοτίου τμήματος Λαμία – Ξυνιάδα του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας Ε-65.

Προχθές η Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και χθες η Ολομέλεια της Βουλής έκαναν δεκτή την σύμβαση για το συγκεκριμένο τμήμα που είναι μήκους 32 χιλιομέτρων. Να σημειωθεί πως η υλοποίηση του νοτίου (όπως και του βόρειου) τμήματος του οδικού άξονα είχε «παγώσει» λόγω της κρίσης και προχώρησε μόνο κατασκευή του μεσαίου τμήματος.

Η ολοκλήρωση του νοτίου τμήματος, αναμένεται σε διάστημα τριών χρόνων και ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 306 εκατ. ευρώ. Όπως τονίστηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση της σύμβασης, το ποσό των 300 εκατ. είναι το κόστος του έργου, όπως αυτό προβλεπόταν στην αρχική σύμβαση του 2007, δηλαδή δεν υπήρξε αύξηση του τιμήματος, παρά το γεγονός ότι μεσολάβησαν 11 χρόνια. Το υπολειπόμενο ποσό των 6 εκατ. ευρώ αφορά αποκατάσταση εργασιών που έμειναν ημιτελείς από το 2013, οπότε ανεστάλη το έργο. Πλέον, η επανεκκίνηση του έργου θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας.

Μόλις ολοκληρωθεί το νότιο τμήμα ο Ε 65 θα πάψει να είναι «τυφλός», καθώς από τα 190,5 χιλιόμετρα του δρόμου, έχουν παραδοθεί μόνο 79 χλμ. που αντιστοιχούν στο μεσαίο τμήμα.

Όσο για το βόρειο τμήμα Τρίκαλα – Εγνατία που εκκρεμεί και θα επιτρέψει τη σύνδεση με την Εγνατία Οδό, το υπουργείο Υποδομών είναι σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότησή του. Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε, επίσης, πως «έχουν ωριμάσει ήδη οι συνομιλίες για τη χρηματοδότηση του βόρειου τμήματος του Ε65 .

Χθες στην Ολομέλεια μίλησε για το έργο ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Σιμορέλης, που τόνισε τόσο τη σημασία του, αλλά και τις κινήσεις που έγιναν για να γίνει η επανεκκίνηση των εργασιών εφικτή, ενώ από την πλευρά της η αντιπολίτευσης μίλησε για σημαντικές καθυστερήσεις.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης