Δευτέρα 30.01.2023 | Εορτάζουν: Αρχοντής, Αρχοντίων, Αρχοντίωνας, Αρχοντία, Αρχοντή, Αρχοντούλα, Αρχόντισσα, Αρχόντω, Μαύρος, Μαυρουδής, Μαυροειδής, Μαυρέτα, Χρυσή, Χρύσα, Χρυσαλία, Χρυσαυγή, Χρυσούλα, Σήλια, Χρυστάλλα, Χρυσταλλία, Αύρα

Ξεκίνημα για τις θερινές εκπτώσεις

ΤΟΠΙΚΑ08.07.2018 | 1:22 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ξεκίνημα για τις θερινές εκπτώσεις την Δευτέρα, με τους εμπόρους να έχουν εναποθέσει σε αυτές τις ελπίδες τους για μια μικρή ανάκαμψη.

Η κίνηση στην αγορά από τα μέσα της περασμένης άνοιξης ήταν αρκετά μειωμένη. Οι καταναλωτές κατά τις επισκέψεις τους στα Τρικαλινά καταστήματα και κατ’ επέκταση στις αγορές τους εμφανιζόταν φειδωλοί.

Άλλοι πάλι υποστήριζαν ότι περιμένουν τις εκπτώσεις για να προχωρήσουν σε αγορές με την ελπίδα της μείωσης των τιμών.

Κατ’ αυτό τον τρόπο οι τζίροι στα ταμεία των καταστημάτων δεν κινούνταν σε υψηλά επίπεδα άλλων εποχών με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία των επιχειρήσεων.

Οι εκπτώσεις τη φετινή χρονιά ξεκινούν στις 9 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στα τέλη Αυγούστου.

Οι τιμές των διαφόρων προϊόντων θα διαμορφωθούν σε χαμηλά επίπεδα με εκπτώσεις που θα κυμαίνονται μεταξύ 40%-70%, ενώ υπάρχει πληθώρα εμπορευμάτων.

Απαιτείται βέβαια μία έρευνα αγοράς, ώστε ο καταναλωτής να προμηθευτεί ακριβώς αυτό που χρειάζεται και όχι αυτό που προβάλλεται ως οικονομικό.

Τα καταστήματα των Τρικάλων, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Χρήστος Μπλουγούρας, είναι πανέτοιμα τόσο από επάρκεια εμπορευμάτων αρίστης  ποιότητας, όσο και από ιδιαίτερα χαμηλές εκπτωσιακές τιμές που θα διακινηθούν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων οφείλει να ευχαριστήσει για μια ακόμη φορά τους συμπολίτες μας, για την υποστήριξη και την προτίμησή τους στα τοπικά καταστήματα και τους καλεί να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία των μεγάλων ποσοστών εκπτώσεων.», σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Μπλουγούρας.

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων συνιστά στους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς, εκτός φυσικά από τις τιμές να δίνουν και ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των εμπορευμάτων και να προτιμούν τις τοπικές επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα έχουν τις χαμηλότερες τιμές.

Μπορεί επίσημα οι εκπτώσεις να αρχίζουν την Δευτέρα, ανεπίσημα, ωστόσο, οι έμποροι των Τρικάλων έχουν αρχίσει τη διενέργεια προεκπτώσεων και προσφορών.

Το φαινόμενο των προεκπτώσεων παρατηρείται έντονα τα τελευταία χρόνια και οφείλεται κατά κύριο λόγο στις αναδουλειές των καταστημάτων, που ωθούν τους εμπόρους στο να ξεκινήσουν κάπως πρόωρα και σιωπηρά τις προεκπτώσεις.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ