Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ξεκίνησαν οι δυσκολίες για τους υποψηφίους των ΓΕΛ

ΤΟΠΙΚΑ11.06.2018 | 4:42 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Στις εξεταστικές αίθουσες επέστρεψαν το πρωί της Δευτέρας μετά από μικρή ανάπαυλα οι Τρικαλινοί υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων συνεχίστηκαν με τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών και των Μαθηματικών, ανάλογα με την κατεύθυνση που ακολουθούσαν, δηλαδή Ανθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Στο νομό Τρικάλων για τα δυο εξεταζόμενα μαθήματα δήλωσαν συμμετοχή 992 υποψήφιοι, ενώ προσήλθαν στα 13 εξεταστικά κέντρα του νομού 926, απουσίαζαν 59 με το ποσοστό αποχής να κινείται στο 5,95%.

Οι εξετάσεις διεξήχθησαν ομαλά χωρίς να σημειωθούν προβλήματα με την έναρξη του διαγωνισμού να κηρύσσεται στις 8:30 περίπου το πρωί και τη λήξη στις 11:30 το πρωί.

Κατά την έξοδο των υποψηφίων από τα εξεταστικά κέντρα, τα συναισθήματα υπήρξαν ανάμικτα. Από την μια οι διαγωνιζόμενοι στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών εμφανίστηκαν συγκρατημένα αισιόδοξοι, από την άλλη εκείνοι των Μαθηματικών δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους.

Στο μάθημα των Αρχαίων, οι μαθητές εξετάστηκαν σε διδαγμένο κείμενο του Πλάτωνα και άγνωστο κείμενο του Αριστοτέλη. Εκπαιδευτικοί κατά τον σχολιασμό χαρακτήρισαν κατανοητά τα ερωτήματα που τέθηκαν με βάση το γνωστό και απαιτητικό το άγνωστο.

Σημαντικές ωστόσο δυσκολίες συνάντησαν οι υποψήφιοι στα Μαθηματικά καθώς κατά την έξοδό τους από τα εξεταστικά κέντρα δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους για τις πολλές απαιτήσεις που έκρυβαν τα θέματα.

Τα θέματα σύμφωνα με μαθητικούς κρίνονται απαιτητικά. Το δεύτερο θέμα ήταν σχετικά εύκολο και μάλλον αναμενόμενο. Το τρίτο θέμα ήταν γεωμετρικό πρόβλημα το οποίο απαιτούσε γνώσεις προηγούμενων τάξεων και είχε κλιμακούμενη δυσκολία. Τέλος, το τέταρτο θέμα κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Τρίτη για τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ. σε μαθήματα ειδικότητας και την Τετάρτη για τους υποψηφίους των ΓΕΛ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης