Δευτέρα 16.05.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον κυκλικό κόμβο του Ριζαριού!

ΤΟΠΙΚΑ21.10.2018 | 11:10 πμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων όλα αυτά τα χρόνια να αποτελεί θλιβερό ρεκόρ για την πόλη μας, μετρώντας τέσσερα θανατηφόρα μεταξύ αυτών, ξεκίνησαν  χθες οι εργασίες για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στο Ριζαριό Τρικάλων.

Καθοριστικός ο ρόλος του τοπικού Συλλόγου Ριζαριού, που μέσα από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις κατάφερε να πείσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές της αυτοδιοίκησης, να προχωρήσουν την κατασκευή ενός τόσο σημαντικού έργου, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα χιλιάδων οδηγών αλλά και πεζών, που διέρχονται από το σημείο.

Μιλώντας με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γιώργο Ζιώγα, μας εξήγησε ότι η λέξη ικανοποίηση είναι λίγη, αναμένοντας πια την ολοκλήρωση του κόμβου που θα διασφαλίσει την ασφαλή μετακίνηση τόσο πολλών ανθρώπων. Οι προσπάθειες του Συλλόγου ξεκίνησαν όταν διαπιστώθηκε ότι ανάμεσα στους κυκλικούς κόμβους που είχε προβλέψει η περιφερειακή ενότητα να κατασκευαστούν σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής, δεν συμπεριλαμβανόταν αυτός του Ριζαριού, στον οποίο είχαν καταγραφεί τα πιο πολλά και μοιραία ατυχήματα.

Με συνεχείς παρεμβάσεις, ο κ. Χρήστος Μιχαλάκης αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα του τοπικού Συλλόγου, δίνοντας το πράσινο φως να ξεκινήσει το έργο, ενώ και ο κ. Παπαστεργίου, δήμαρχος Τρικκαίων, αναγνωρίζοντας την σημαντική αυτή παράλειψη και για τη διευκόλυνση του έργου, έθεσε στην αρμοδιότητα των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου το προσχέδιο της μελέτης.

Μένει λοιπόν πλέον η ολοκλήρωση του κόμβου που θα μπορέσει να βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητα των κατοίκων του Ριζαριού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης