Τρίτη 21.05.2024 | Εορτάζουν: Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κωσταντίνος, Κωστάκης, Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια, Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Ελενάκι, Νίτσα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ξεκίνησαν οι αντιπυρικές παρεμβάσεις στον Προφήτη Ηλία

ΤΟΠΙΚΑ26.04.2024 | 4:53 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Λίγα μόλις 24ωρα μας χωρίζουν από την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου και ο Δήμος Τρικκαίων εντείνει τις προετοιμασίες προκειμένου να κυλήσει χωρίς προβλήματα το φετινό καλοκαίρι. Η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται ιδιάζουσα καθώς πέραν της βλάστησης που υπάρχει, κυριάρχησε και το πρόβλημα της ανομβρίας, που συνέβαλε ώστε να παρουσιάζεται εν μέρει ξηρασία σε πολλά σημεία, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μπροστά σε αυτό το γεγονός ο Δήμος Τρικκαίων καταβάλει τα αναγκαία λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τον φυσικό πλούτο.

Πλέον οι προσπάθειες εστιάζονται στο κόσμημα, όπως χαρακτηρίζεται, των Τρικάλων που δεν είναι άλλο από το Άλσος του προφήτη Ηλία. Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει εντατικά τις εργασίες στο Άλσος για την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά την 1η Μαΐου.

Τις τελευταίες ημέρες γίνονται εργασίες για τον καθαρισμό χώρων, σε συνεννόηση και συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, τόσο του Δήμου Τρικκαίων, όσο και τις κρατικές.

Στόχος, όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Έργων και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Καταβούτας «να προετοιμαζόμαστε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και να παίρνουμε μέτρα για να μην κινδυνεύσει το πράσινο σε αυτόν τον όμορφο λόφο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της προστασίας του Άλσους θα λάβει μέτρα για μια ακόμη χρονιά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων. Στο πλαίσιο των μέτρων τους καλοκαιρινούς μήνες και όταν οι συνθήκες το επιτάσσουν, λόγω υψηλών θερμοκρασιών, θα διεξάγονται περιπολίες για την προστασία που φυσικού πνεύμονα της πόλης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης