Κυριακή 16.06.2024 | Εορτάζουν: Μνημόνιος, Τύχων, Τίχων

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ξεκίνησαν οι εκλογικές προετοιμασίες στην Περιφερειακή Ενότητα

ΤΟΠΙΚΑ17.05.2024 | 9:04 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε ρυθμούς εκλογών άρχισαν να κινούνται οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, βαδίζοντας προς τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Οι διαδικασίες ξεκίνησαν προ ημερών και συνεχίζονται ακολουθώντας κατά γράμμα τις εγκυκλίους που αποστέλλονται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στην παρούσα φάση οι αρμόδιες Υπηρεσίες επεξεργάζονται θέματα που σχετίζονται με τον καθορισμό των εκλογικών τμημάτων. Η διαδικασία προχωρά κανονικά και όπως υποστηρίζεται από τους υπαλλήλους αναμένονται κάποιες τελευταίες διευθετήσεις από πλευράς Δήμων του νομού, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων που θα λειτουργήσουν σε Τρίκαλα αλλά και περιφέρεια του νομού.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων θα είναι αισθητά μειωμένος σε σχέση με τις τελευταίες εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουλίου. Φτάνει να σημειωθεί ότι στις εθνικές εκλογές του περασμένου καλοκαιριού είχαν συσταθεί 332 εκλογικά τμήματα σε όλο το νομό. Ο αριθμός στις προσεχείς ευρωεκλογές αναμένεται να είναι μικρότερος και εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 292, 40 δηλαδή λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. Κι αυτό γιατί αν και ο αριθμός των ψηφοφόρων δεν φαίνεται να έχει μεταβληθεί ιδιαίτερα σε σχέση με πέρσι, ωστόσο η εκλογική διαδικασία θα είναι μία και δεν θα υπάρχουν πολλές κάλπες, κάτι αντίστοιχο που συμβαίνει στις δημοτικές εκλογές.

Τις τελευταίες ημέρες στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων άρχισαν να αποστέλλονται από κόμματα, κυρίως μικρά, τα ψηφοδέλτια. Αυτά παραμένουν στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας μέχρι την στιγμή που ολοκληρωθεί η διαδικασία αποστολής.

Με την ολοκλήρωση αυτά θα αρχίσουν να τοποθετούνται στους εκλογικούς σάκους μαζί με το υπόλοιπο υλικό για να παραδοθούν στους δικαστικούς αντιπροσώπους. Σχετικά με την κλήρωση των δικαστικών αντιπροσώπων αυτή προγραμματίζεται να διεξαχθεί ηλεκτρονικά από τον Άρειο Πάγο, στα τέλη του μήνα, ελάχιστες ημέρες δηλαδή, πριν την εκλογική διαδικασία.

Στην Περιφερειακή Ενότητα εξάλλου αναπτύσσονται ενέργειες για την μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων μέσω του ειδικού προγράμματος μετάδοσης, ενώ άρχισαν να μεταφέρονται και τα ταμπλετ που θα έχουν μαζί τους οι δικαστικοί για την άμεση και χωρίς καθυστερήσεις μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης