Σάββατο 15.06.2024 | Εορτάζουν: Αυγουστίνος, Αυγουστίνα, Αύγουστος, Αυγούστα, Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη, Μόνικα, Μόνα, Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις

ΤΟΠΙΚΑ10.07.2023 | 5:02 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με ποσοστά που κυμαίνονται κατά μέσο όρο μεταξύ 40-50% ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας και στα Τρίκαλα οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίοι θα διαρκέσουν μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι εκπτώσεις πραγματοποιούνται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία οι τζίροι των καταστημάτων εμφανίζονται μειωμένοι λόγω του μέτριου προς άσχημου περασμένου διμήνου.
Για τον λόγο αυτό μπορούν να θεωρηθούν και ως «ανάσα» τόσο για τους εμπόρους που ελπίζουν να ανακάμψουν οι τζίροι τους όσο και για τους καταναλωτές ταλανίζονται από την ακρίβεια.
Οι Τρικαλινοί έμποροι έρχονται να θεωρήσουν ότι η μέτρια κατανάλωση του Ιουνίου οφειλόταν και στο γεγονός πως αρκετοί περίμεναν την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, οπότε τώρα θα δουν μια καλή αγοραστική κίνηση.

Μάλιστα ήδη πριν την έναρξη των εκπτώσεων αρκετά εμπορικά προέβησαν και σε προσφορές δείχνοντας τη διάθεση που επικρατήσει από δω και πέρα.
Γενικότερα οι έμποροι στηρίζουν τις ελπίδες τους στην κατανάλωση από τις θερινές εκπτώσεις και ευελπιστούν στα καλύτερα δυνατόν αποτελέσματα.
Η αγορά έχει επάρκεια και ποιότητα σε είδη.

Μετά από μία περίοδο όπου η αναβλητικότητα ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς του καταναλωτικού κοινού, είναι βέβαιο ότι οι έμποροι θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια στις τιμές των προϊόντων τους, ανακοινώνοντας μεγάλες εκπτώσεις έως και το τέλος της εκπτωτικής περιόδου. Έτσι παρουσιάζεται μια σημαντική ευκαιρία τόσο για τους καταναλωτές που μπορούν να κάνουν έξυπνες αγορές με λιγότερο κόστος όσο και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χρειάζονται τις απαραίτητες «οικονομικές ανάσες» ρευστοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερο εμπόρευμα.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη των εκπτώσεων, δηλαδή στις 16 Ιουλίου.

Ωστόσο, η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας και όλων των Εμπορικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΣΕΕ, είναι να μην υποστηριχθεί το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές γιατί έχει αποδειχθεί πως είναι αχρείαστες, επιφέρουν κόστος για τις επιχειρήσεις και επιβαρύνουν τις τιμές των προϊόντων. Συνεπώς προτείνεται στους εμπόρους τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 16 Ιουλίου.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης