Παρασκευή 30.09.2022 | Εορτάζουν: Στρατόνικος, Στράτος, Στρατής, Στρατονίκης, Στρατονίκιος

Ξεκίνησαν σεζόν οι πρώτοι εργαζόμενοι της τουριστικής απασχόλησης

ΤΟΠΙΚΑ15.06.2019 | 12:41 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Αργά την Άνοιξη, ξεκίνησαν δειλά δειλά να φεύγουν οι πρώτοι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού και τουρισμού των Τρικάλων. Φέτος, όπως αναφέρουν, ξεκίνησε αργά η νέα σεζόν κυρίως λόγω των εκλογών.

Σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια και καφέ ακόμη και στον κλάδο της αγοραπωλησίας ακινήτων, πολλοί Τρικαλινοί στρέφονται και φέτος ώστε να μπορέσουν να απασχοληθούν μερικούς μήνες. Βέβαια, οι συνθήκες, παρά το γεγονός ότι ο τουρισμός δείχνει αλματώδη ανάπτυξη… γίνονται όλο και πιο δύσκολες για τους εργαζόμενους, με τους εργοδότες να εμφανίζονται πολλές φορές ασύδοτοι σε ότι αφορά τα χρήματα που προσφέρουν ανάλογα με τα προσόντα και τα ωράρια των εργαζομένων.

Καταγγελίες πέφτουν βροχή, από απλήρωτους εργαζόμενους, που ενώ έφτασαν ακόμη και στην άλλη άκρη της χώρας, εργάστηκαν σκληρά και εξυπηρέτησαν χιλιάδες τουρίστες, έμειναν απλήρωτοι ή δεν έλαβαν όλο το ποσό που προέβλεπε η συμφωνία τους με τους εργοδότες.

Ωστόσο, ο κλάδος φαίνεται ότι ακόμη κρατάει την πρωτιά σε ότι αφορά το ρυθμό ανάπτυξης και αποτελεί είτε επιλογή είτε αναγκαία λύση για πολλούς εργαζόμενους. Μάλιστα, όπως σημειώνεται, ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων έχει ανεβεί αισθητά στους τουριστικούς προορισμούς, οπότε και σημαίνει ότι πλέον, αποτελεί τρόπο επιβίωσης για πολλούς συμπολίτες μας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης