Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ξεκίνησαν στα κρεοπωλεία οι παραγγελίες για τον οβελία

ΤΟΠΙΚΑ30.04.2024 | 9:03 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με την προσοχή στραμμένη στην αγορά του οβελία βρίσκονται οι καταναλωτές, που προετοιμάζονται για την γιορτή του Πάσχα. Ήδη η κίνηση στα κρεοπωλεία άρχισε να ζεσταίνεται με τους καταναλωτές να πραγματοποιούν είτε έρευνα αγοράς για την τιμή, είτε για να πραγματοποιήσουν την παραγγελία τους.

Από την Κυριακή των Βαΐων ξεκίνησε η σφαγή των αμνοεριφίων, και από τη Μεγάλη Δευτέρα γίνεται η προμήθειά τους από τα παραδοσιακά κρεοπωλεία της γειτονιάς.

Φέτος λόγω των ελλείψεων σε αμνοερίφια από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου αλλά και τις προ μηνός εξαγωγές για το Πάσχα των Καθολικών, παρατηρείται η τάση να παραγγέλνει ο κόσμος νωρίτερα από άλλες χρονιές στα κρεοπωλεία, ώστε να είναι εξασφαλισμένος ότι θα το έχει στο πασχαλινό τραπέζι.

Μάλιστα και οι κρεοπώλες επισημαίνουν πως οι καταναλωτές που θέλουν να ψήσουν και φέτος, θα πρέπει να κινηθούν πιο έγκαιρα στις παραγγελίες τους. Βέβαια προσθέτουν ότι και για τους καταναλωτές που θα το αποφασίσουν την τελευταία στιγμή να ψήσουν, θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να εξυπηρετηθεί.
Ήδη εδώ και λίγες μέρες χτυπούν τα τηλέφωνα στα παραδοσιακά κρεοπωλεία της γειτονιάς και οι παραγγελίες για αρνί και κατσίκι έχουν ξεκινήσει από τους καταναλωτές, οι Τρικαλινοί κρεοπώλες. Οι καταναλωτές για ακόμη μια χρονιά δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στα παραδοσιακά κρεοπωλεία της γειτονιάς τα οποία προσφέρουν ντόπια ελληνικά αμνοερίφια.

Αναφορικά με τις τιμές των αμνοεριφίων πέρυσι κυμάνθηκαν γύρω στα 13,5 ευρώ το κιλό. Φέτος πού θα κυμανθούν;
Οι τιμές θα διαμορφωθούν αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας. Πάντως τα κρεοπωλεία θα κάνουν τα πάντα, ώστε οι τιμές να βρίσκονται σε βατά επίπεδα, όσο αυτό είναι δυνατόν.

Σε σχέση με πέρυσι οι παραγγελίες σε αμνοερίφια που έχουν κάνει οι κρεοπώλες είναι λιγότερες για δύο λόγους, πρώτον, γιατί φέτος το Πάσχα πέφτει αργά και αρκετοί ήδη θα εκδράμουν από το μείνουν στις εστίες τους και να ψήσουν, και δεύτερον, γιατί υπάρχει και η έλλειψη αμνοεριφίων από τις επιπτώσεις κυρίως των πλημμυρών και την απώλεια χιλιάδων ζώων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης