Σάββατο 10.06.2023 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Ξεκίνησε από το πάρκο Αγίου Γεωργίου το πρόγραμμα κουνουποκτονίας

ΤΟΠΙΚΑ04.05.2020 | 2:53 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Για μία ακόμη χρονιά η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ξεκινά έγκαιρα το πρόγραμμα κουνουποκτονίας, θέλοντας να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ο στόχος είναι διπλός, η διασφάλιση της υγείας των πολιτών και η αποφυγή των όποιων δυσάρεστων επιπτώσεων σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Μόλις διαμορφώθηκαν οι κατάλληλες καιρικές συνθήκες τα ειδικά συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης και χρησιμοποιώντας σκευάσματα τα οποία έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ξεκίνησαν την υλοποίηση του προγράμματος από το πάρκο του Αγίου Γεωργίου.

Με ιδιαίτερη προσοχή και ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες το έμπειρο προσωπικό θα συνεχίσει με βάση τον προγραμματισμό και σε άλλες περιοχές την δράση καταπολέμησης των κουνουπιών, η οποία βασίζεται στην μέθοδο της προνυμφοκτονίας (καταπολέμησης των κουνουπιών όσο ζουν ως προνύμφες στο νερό).

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης «η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων υλοποιώντας το σχέδιο της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, ξεκίνησε και φέτος έγκαιρα το πρόγραμμα κουνουποκτονίας, επιτυγχάνοντας να προχωρήσει τάχιστα τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Με γνώμονα πάντα την υγεία των πολιτών, αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, προχωρούμε με γρήγορα βήματα δράσεις και προγράμματα, που θα επιτύχουν αυτούς τους στόχους. Παράλληλα, θέλω να καλέσω τόσο τους Δήμους όσους και τους πολίτες, σε μία πιο ενεργό συμμετοχή στην αντιμετώπιση του φαινομένου, ο καθένας στο μέτρο που του αναλογεί, καθώς μέσα από την συνεργασία όλων μπορεί να έρθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Αξίζει να σημειωθεί πως με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε δήλωσή του στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασία της έγκαιρης έναρξης του προγράμματος για την δημόσια υγεία και την οικονομία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος γίνεται από τη Δ/νση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, τους Δήμους του νομού και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης