Κυριακή 04.12.2022 | Εορτάζουν: Βαρβάρα, Ρούλα, Ρίτσα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Βαρβαρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

Ξεκίνησε η ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου Πηγής

ΤΟΠΙΚΑ14.02.2019 | 4:49 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ξεκίνησε η ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου Πηγής στο δήμο Πύλης. Ένα αίτημα των κατοίκων της περιοχής, που είναι σημαντικά αυξημένοι τα τελευταία χρόνια με σκοπό να αναπτύσσονται δράσεις.

Τη μελέτη του έργου είχε αναλάβει η ίδια η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πύλης, ενώ αναμένεται να παραδοθεί μέσα σε ένα χρόνο περίπου στη χρήση του κοινού. Πρόκειται για ένα έργο που τόσο ο δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας όσο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δ.Ε. Γόμφων κ.κ. Καραϊσκου Γεωργία, Νικόλαος Τόλιας είχαν βάλει σε προτεραιότητα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής. Να σημειωθεί ότι από πλευράς των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Πύλης, επιβλέπω του έργου τέθηκε ο κ. Φέκος Δημήτριος.

Όπως τόνισε ο κ. Μαράβας σχετικά, «Πρόκειται για ένα έργο που ήταν όνειρο των κατοίκων της Πηγής. Ένας χώρος πολιτισμού και πολλών άλλων δραστηριοτήτων που πλέον παίρνει σάρκα και οστά. Πρόκειται για έναν χώρο που θα χρησιμοποιηθεί από όλους. Το σχεδιάσαμε βήμα – βήμα, αξιοποιώντας ποσό χρημάτων από εκποίηση κοινοτικής έκτασης και με έσοδα του Δήμου. Πάντα με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα.».

Με βάση τη σύμβαση που υπεγράφη το κόστος συνολικά ανέρχεται στα 153.382,05 ευρώ. Από την εκποίηση αγροτεμαχίου της Τ.Κ. Πηγής το ποσό είναι 67.000,00 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό δηλαδή 96.382,00 θα διαθέσει ο Δήμος Πύλης για την ολοκλήρωση του έργου.

Πέρα από αυτό το έργο, μέσα σε διάστημα 20 ημερών, αναμένεται να ξεκινούν 15 εργολαβίες για το δήμο Πύλης. Έργα που είχαν δρομολογηθεί από το προηγούμενο διάστημα και που θα συμβάλουν σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης