Τετάρτη 03.03.2021 | Εορτάζουν: Κλεόνικος, Κλεονίκη, Νίκη, Κλεονίκω, Θεοδώρητος

Ξεκίνησε η επέκταση του Φυσικού Αερίου στο Ριζαριό

ΤΟΠΙΚΑ09.06.2020 | 5:15 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Η επέκταση του Φυσικού Αερίου σε περιοχές εκτός κέντρου των Τρικάλων είναι το ζητούμενο ώστε να δοθεί κίνητρο στους Τρικαλινούς, να διαμένουν σε περιοχές περιμετρικά της πόλης. Για το λόγο αυτό, και το γεγονός ότι το Ριζαριό συνδέεται με το Φυσικό Αέριο, είναι μια θετική εξέλιξη για την περιοχή ώστε ο οικισμός να αποκτήσει πιο οικονομική θέρμανση και καλύτερες προϋποθέσεις διαβίωσης. Μαζί με τους κατοίκους ανοίγει ο δρόμος της σύνδεσης σχολείων της περιοχής και υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου της περιοχής και αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιώργος Ζιώγας, «Με τον φάκελο που καταθέσαμε σαν σύλλογος καταφέραμε να πείσουμε την ΕΔΑΘΕΣ ότι είναι συμφέρουσα η επέκταση του φυσικού αερίου στη συνοικία μας.

Η εταιρεία ζήτησε από εμάς να μην καταθέσουμε αιτήσεις από ιδιοκτήτες κατοικιών που δεν είναι σίγουροι αν θέλουν αν συνδεθούν. Ετσι ο φάκελος που καταθέσαμε ήταν στο 100% αντιπροσωπευτικός και των συνδέσεων που θα γίνουν σε πρώτη φάση. Σίγουρα είναι κάτι που οι κάτοικοι της περιοχής το περίμεναν καιρό και ειδικά με τις υπάρχουσες συνθήκες θα δώσουν περισσότερη ώθηση στο να μείνουν στο Ριζαριό, σε μια περιοχή που έχει τα καλά της διαμονής εκτός κέντρου αλλά με σύγχρονους όρους καθημερινότητας».

Τα τελευταία χρόνια, η χρήση του φυσικού αερίου έχει αυξηθεί ραγδαία. Οι επεκτάσεις ανοίγουν το δρόμο σε όλο και περισσότερους ιδιοκτήτες ακινήτων να προχωρούν σε εγκατάσταση αντίστοιχου συστήματος θέρμανσης αναβαθμίζοντας στην ουσία κτίρια και εγκαταστάσεις.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop