Σάββατο 22.06.2024 | Εορτάζουν: Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια,Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ξεκίνησε η επίδοση των ειδοποιητηρίων στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών

ΤΟΠΙΚΑ29.05.2024 | 9:01 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Εντατικά εργάζεται ο κρατικός μηχανισμός για την διεξαγωγή των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Στόχος η διεκπεραίωση όλων των υποχρεώσεων μέσα στο επόμενα 24ωρα προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας της μεθεπόμενης Κυριακής.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε η διανομή των ειδοποιητηρίων σε όλους εκείνους τους πολίτες που κληρώθηκαν είτε ως τακτικά, είτε ως αναπληρωματικά μέλη και θα στελεχώσουν τις εφορευτικές επιτροπές. Τα ειδοποιητήρια επιδίδονται στους κατόχους από τις Αστυνομικές Αρχές, διαδικασία που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες σε όλο το νομό. Στο νομό Τρικάλων αξίζει να σημειωθεί ότι θα λειτουργήσουν 292 εκλογικά τμήματα ενώ θα επιδοθούν μετά την κλήρωση που διεξήχθη 600 περίπου ειδοποιητήρια.

Οι πολίτες που αποτελούν την εφορευτική επιτροπή στις εκλογές επιλέγονται μετά από κλήρωση και η συμμετοχή τους, εφόσον κληθούν, είναι υποχρεωτική. Για τον λόγο αυτό δικαιούνται άδεια τόσο για την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, όσο και για την επόμενη, εφόσον η άδεια συνδέεται με τη διαδικασία.

Και σε αυτές τις εκλογές, όπως και στις αυτοδιοικητικές εκλογές τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών θα αποζημιωθούν για την συμμετοχή τους στις εκλογές. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει καθοριστεί το ύψος της αποζημίωση, κάτι που αναμένεται για τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται, πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής είχαν λάβει αποζημίωση της τάξεως των 40 ευρώ για την πρώτη Κυριακή και έπειτα 30 ευρώ για τη δεύτερη Κυριακή. Η πληρωμή έγινε μετά το πέρας των εκλογικών διαδικασιών.

Ο λόγος για την καθιέρωση πληρωμής των μελών ήταν η πολύ χαμηλή συμμετοχή στις εφορευτικές επιτροπές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την εφαρμογή της αποζημίωσης στις περσινές αυτοδιοικητικές εκλογές οι απουσίες σε όλο το νομό ήταν ελάχιστες, κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, όταν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών δεν πληρωνόταν.

Πλέον μένει να δούμε τη συμμετοχή των κληρωθέντων, καθώς οι εκλογές διεξάγονται καλοκαίρι και οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν τις αποδράσεις σε κάποιο παραθάλασιο σημείο εντός της Θεσσαλίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης